Joanna Lumley dobila častni kraljevi naziv dame

Magazin 06. Jan 202208:00 0 komentarjev
Joanna Lumley
Profimedia

Združeno kraljestvo je znova podelilo New Year Honours, ki pripada tistim, ki so posebno prispevali k britanskemu nacionalnemu življenju. Med izbrance se je letos uvrstil tudi Daniel Craig, igralki Joanna Lumley in Vanessa Redgrave pa sta dobili naziv dame.

Angleška igralka Joanna Lumley, ki je zaslovela z vlogo nikoli trezne Patsy Stone iz serije Naravnost fantastično (The Absolutely Fabulous), je za novo leto dobila častni kraljevi naziv dame. Vse skupaj je angleško zvezdnico, rojeno v Kašmirju, malce presenetilo in tudi ganilo.

Igralstvo in dobrodelnost

”Navdušena sem, brez besed in predvsem zelo presenečena. To je bilo zares neverjetno darilo in velik izraz prijaznosti,” je povedala 75-letna Joanna, ki smo jo v zadnjem letu na televiziji Slovenija spremljali tudi kot voditeljico odličnih dokumentarnih serij Skriti Karibi. Joanna se je sicer rodila v Kašmirju, zato ima še danes veliko sorodnikov v Indiji, med drugim tudi sestro Aelene. Igralka je častni naziv prejela zaradi svojih igralskih dosežkov in tudi zaradi svojega dobrodelnega dela, saj se ves čas bori za tibetanska ljudstva, prav tako pa veliko pomaga Burmi, predvsem študentom, za katere zbira denar tudi s pomočjo svojih radijskih oddaj na BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!