Kaj narediti, če vas otrok zaloti z ženo ali možem v tej kočljivi situaciji

Magazin 21. Okt 202207:30 > 16:53 0 komentarjev
Postelja
PROFIMEDIA

Verjetno ni staršev, ki se ne bi vprašali, kaj bi naredili, če bi jih otrok zalotil v tej situaciji.

Največja napaka, ki jo lahko naredite, je, da ignorirate dogodek. Ne glede na to, kako neprijetno vam je, se z otrokom vseeno pogovarjajte tudi o svoji intimi, piše Zadovoljna.hr.

Naj vas ne bo sram pokazati svoje zakonske ljubezni in naklonjenosti pred otroki. Zdravo je, da se mama in oče dotikata, objemata in poljubljata pred njimi, saj otroci morajo vedeti, da se imajo starši radi.

Tudi to, da bo vaš otrok razumel, da mama in oče čutita željo drug po drugem, ni nič slabega – v tem primeru zanj ne bo tolikšen šok, če vas zaloti med seksom. Če se to zgodi, je pomembno, da se o tem pogovorite. Kaj boste rekli in kako boste odgovorili na vprašanja, pa je odvisno od starosti otroka.

Nasveti, primerni za otroke, mlajše od sedmih let:

  • Ne kaznujte otroka, ker vas je zalotil med seksom.
  • Pomirite ga, da niste jezni zaradi tega, kar se je pravkar zgodilo, ampak da sta imela mama in oče čas zase in naj naslednjič potrka.
  • Seks je strasten, zato se otroku lahko zdi, da oče mami povzroča bolečino ali obratno. Pojasnite mu, da sta si s tem dejanjem izkazovala ljubezen in da ni bil nihče poškodovan.
  • Medtem ko se bo petletnik spraševal, kaj počneta mama in oče, se bo desetletniku ta prizor morda zdel odbijajoč in bo o njem zavrnil razpravo. V tem primeru ne vztrajajte pri pogovoru, ampak ga pustite pri miru. Če otrok postavlja vprašanja, poskušajte čim bolje odgovoriti nanje.

Ustrezen odziv na otrokova čustva je prvi korak pri premagovanju tega neprijetnega dogodka. Otrok bo nanj pozabil, še preden se boste zavedali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!