Kako sta danes videti Herkul in Ksena? (FOTO)

Magazin 24. Maj 202309:08 0 komentarjev
Herkul, Ksena
Profimedia

Mnogi so odraščali ob televizijskih serijah Herkul: Legendarna popotovanja in Ksena: Bojevniška princesa. Kako sta glavna junaka videti danes in kaj počneta?

Glavna junaka televizijskih serij sta s svojimi dogodivščinami in napetimi pustolovskimi zgodbami pred televizijske ekrane prikovala generacije, ki so odraščale v devetdesetih letih. Ksena in Herkul sta bila s svojimi junaškimi dejanji in skoraj nadnaravnimi fizičnimi spretnostmi vzor mnogim.

Herkula je v seriji Herkul: Legendarna popotovanja upodobil ameriški igralec Kevin Sorbo, bojevnico Kseno v seriji Ksena: Bojevniška princesa pa novozelandska igralka Lucy Lawless. Obe seriji sta svoj čas veljali za uspešnico, veliko občinstva pa sta pridobili tudi med slovenskimi gledalci.

Kevin Sobo
Profimedia

Lawless se je po koncu snemanja šestih sezon (1995–2001) Ksene posvetila drugim projektom. Med vidnejšimi je bila zagotovo vloga Lucretie v zgodovinski seriji Spartacus: Blood and Sand. Od leta 2019 pa igra v televizijski seriji My Life Is a Murder.

Lucy Lawless
Profimedia

Tudi Sorbo je zaključku snemanja Herkula leta 1999 ostal v igralskih vodah, vendar do zdaj ni ponovil uspeha serije, ki ga je izstrelila med svetovne zvezdnike. Manj znano je, da so ga med snemanjem fantazijske serije, ki temelji na grški mitologiji, spremljale zdravstvene težave.

Leta 1997 je imel anevrizmo in posledično tri možganske kapi. Zaradi njih je Sorbo utrpel trajno 10-odstotno izgubo vida, imel oslabljeno ravnotežje in migrene. V zadnjih dveh sezonah je zato skrajšal urnik snemanja, v seriji pa se je pojavljalo vedno več likov. Med snemanjem serije je spoznal ženo Sam Sorbo (Jenkins), s katero ima tri otroke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!