Ljubljana bo junija gostila finale svetovne serije breakdancea

Magazin 22. Mar 202315:30
Breakdance
Arhiv organizatorja

Ljubljana bo že drugič gostila finale tekmovanja v breakdancu svetovne serije z najboljšimi plesalci do 18 let. Naslov bosta branila Bboy Tsukki in Bgirl Karla, ki sta tudi resna kandidata za nastop na olimpijadi v Parizu.

Začelo se je zbiranje prijav za tekmovanje, ogled vseh tekmovanj pa bo brezplačen. Dogodek World Kidz Breaking Champion (WKBC) bo v dveh dneh postregel z bitkami najboljših plesalcev breakdancea na svetu. Ti bodo zavzeli središče Ljubljane in ga ob ritmih prekaljenih selektorjev spet postavili na glavo. Dogodek pa je veliko več kot le tekmovanje, saj je tudi praznovanje breakdance kulture, njene raznolikosti in sposobnosti združevanja ljudi iz različnih okolij. Tekmovanja bodo hkrati predstavljala tudi priložnost za mlade talente, da si izpostavijo in pokažejo svoje spretnosti na svetovnem prizorišču. Glavna zvezda dogajanja je tekmovanje World Kidz Breaking Champion U18, ki bo združilo trenutno najboljše mlade plesalce breakdancea na svetu. Ob tem se bodo odvila še tri druga tekmovanja: Open, All Style in Begginer.

Breakdance
Arhiv organizatorja – Ambasador dogodka je Tilen Grašič, najboljši slovenski breakdancer svetovnega ranga

Predizbori za tekmovanje World Kidz Breaking Champion potekajo celo leto na vseh kontinentih, najboljši breakerji pa bodo junija pripotovali v Ljubljano in se tu pomerili za naslov. Tekmovanj WKBC se bo po vsem svetu udeležilo več kot 1.500 plesalcev. Preprosta postavitev odra na Kongresnem trgu in tribune okoli njega bodo ustvarili optično iluzijo arene, sredi katere se bodo odvile plesne bitke. Tako se bomo vrnili h koreninam tega plesa – na ulico – in povrnili prvinskost športa, ko so se mladi družili na prostem in si kar sami priredili plesno zabavo sredi mesta. Naslov bosta v Ljubljani branila lanska zmagovalca Bboy Tsukki in Bgirl Karla. Oba se letos podajata tudi v kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, kjer se bosta borila za prve olimpijske medalje v zgodovini breakdancea. Ambasador dogodka, ki se bo odvijal 2. in 3. 6. 2023, je Tilen Grašič, najboljši slovenski breakdancer svetovnega ranga. Na tekmovanje se lahko prijavite na https://wkbc.world/registration/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.