Mia Guček s skladbo Nove slike zmagovalka Popevke 2022

Magazin 29. Okt 202222:17
Mia Guček
INSTAGRAM: MIA GUČEK

Veliko nagrado občinstva na festivalu Popevka 2022 je prejela skladba Nove slike izvajalke Mie Guček. Strokovna žirija je podelila pet nagrad. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejela skupina Gedore za skladbo Od tu do tam.

Na odru studia 1 Televizije Slovenija se je nocoj predstavilo deset novih skladb, ki so se potegovale za naziv popevke leta. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Mia Guček, ki je za skladbo Nove slike prejela veliko nagrado občinstva Popevke 2022.

Strokovna žirija je veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti namenila skupini Gedore za skladbo Od tu do tam. Žirija je podelila še štiri nagrade. Nagrado za najboljše besedilo je prejela Amaya za skladbo Rdeče, nagrada za najboljšo interpretacijo je šla Dinamitkam, nagrado za najboljšo priredbo sta prejela Jani Hace in Boštjan Grabnar za skladbo Frajer v izvedbi Dinamitk, nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca pa Veronika Strnad za skladbo Ljubim.

Poleg omenjenih so se na festivalu predstavili še Maja Založnik s skladbo Mika me, Andraž Hribar s skladbo Sanjam, Saša Lešnjek s skladbo Sama, Bosaznova s skladbo Ljubi me, ljubi nocoj in Lea Likar s skladbo In vendar dva.

Izvajalci so popevke odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Posebej za festival je pred televizijske kamere po dolgoletnem premoru kot voditeljica večera stopila Nina Osenar. Kot sovoditelj ji je na odru družbo delal igralec Jure Kopušar. Oba sta tudi zapela v duetih s Heleno Blagne.

Strokovna komisija je deset tekmovalnih skladb izbrala izmed 56 prijavljenih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje