Na lotu je zadel milijone, a se jim je odrekel

Magazin 08. Dec 202310:34 5 komentarjev
loto
Foto: Profimedia

Za mnoge ljudi bi bila zmaga na loteriji popotnica do brezskrbnega življenja, polnega razkošja in udobja. Za Kanadčana Toma Crista pa je bila to priložnost, da pomaga drugim in se dotakne src mnogih.

Po spletu je spet zakrožila zgodba Kanadčana Toma Crista, dolgoletnega direktorja elektropodjetja, ki je pred leti na lotu zadel 40 milijonov dolarjev, kar je približno 37 milijonov evrov.  Namesto da bi se potopil v razkošje in osebne užitke, je Crist odločitev, ki jo je sprejel, obrnil v nekaj, kar je obogatilo mnogo več življenj kot le njegovo lastno.

Crist je takrat za CBC News povedal, da je 44 let trdo delal v podjetju in zaslužil dovolj denarja, da je zagotovil udobje sebi in družini. Zato denarja, ki ga je zadel na lotu, ne potrebuje.

Namesto da bi milijone zadržal zase, jih je v celoti podaril dobrodelnim organizacijam. Ta odločitev je globoko povezana s preteklimi dogodki v njegovem življenju. Nekaj mesecev pred tem, ko je osvojil loterijski dobitek, je namreč umrla njegova žena, ki je izgubila bitko z rakom na pljučih.

Zato se je odločil, da bo v spomin na svojo ženo del denarja namenil organizaciji, ki pomaga otrokom z rakom. “Zame je bil to način, kako lahko ustvarim resnično pozitiven vpliv,” je dejal v enem izmed intervjujev. “Sreča, ki sem jo doživel, je več vredna, če jo lahko delim z drugimi in jim olajšam življenje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje