S primerjavo fotografij našli turista, ki je vrezal imeni v Kolosej

Magazin 30. Jun 202310:58 13 komentarjev
turist v Kolosej vklesal imena
Gennaro Sangiuliano/Twitter

Britanski tabloid je razkril identiteto turista, ki je v zid rimskega Koloseja s ključi vrezoval svoje ime in ime svojega dekleta.

Kot poroča N1 Beograd, je britanski MailOnline razkril, da je turist, čigar vandalizem so lahko videli milijoni ljudi na družbenih omrežjih, 27-letni inštruktor fitnesa, ki živi v Veliki Britaniji, sicer pa bolgarskih korenin.

Ivan Dimitrov je pred dnevi obiskal Rim s svojim dekletom Haley. Ob obisku 2.000 let starega Koloseja pa ga je očitno preblisnila izjemna misel, da bi njuno dolgoletno ljubezen ovekovečil še na zidu amfiteatra v večnem mestu. Uporabil je kar šop ključev in v zid vrezal “Ivan + Haley 23”. Pri tem ga je zalotil ameriški turist, ki je Ivanov vandalizem posnel.

Karabinjerji so ga našli s tradicionalnimi metodami in primerjavo fotografij

Nad posnetkom vandalizma so bili ogorčeni številni uporabniki družbenih omrežij, pa tudi italijanske oblasti, ki so obljubile, da bodo krivca našle.

Včeraj popoldne so karabinjerji sporočili, da so po pritožbi uprave parka Kolosej identificirali “osebo, osumljeno, da je odgovorna za vrezovanje lastnega imena in imena partnerke v zid Koloseja”, in ugotovili, da gre za par, “moškega in žensko, ki živita v Angliji”. Dodali so, da so njuno identiteto ugotovili na tradicionalen način in s primerjavo fotografij ter da bodo sprožili preiskavo. Poudarili so tudi, da osumljenec velja za nedolžnega vse do izreka sodbe.

Minister za kulturo upa na strogo kazen za “necivilizirano in absurdno dejanje”

Oglasil se je tudi italijanski kulturni minister, Gennaro Sangiuliano, ki je dejal, da je hvaležen karabinjerjem, ker so takoj identificirali domnevnega storilca “neciviliziranega in absurdnega dejanja, storjenega v Koloseju”. Dodal je, da upa, da bo pravica šla po svoji poti in da bo storilec strogo kaznovan. “Če bo sojenje, bo ministrstvo za kulturo nastopilo kot civilna stranska v postopku,” je dejal minister.

MailOnline je stopil v stik tudi z mamo Ivanovega dekleta Hailey. Ta je izjavila, da njena hčerka nikoli ne bi storila česa takšnega, da je še vedno na počitnicah v Italiji in da je Ivan njen partner, piše N1 Beograd.

Vse N1ajboljše! Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje