Finci organizirajo tečaj za vse, ki želijo biti srečni

Navdih 06. Apr 202310:08 2 komentarja
Finska
PROFIMEDIA

Finci veljajo za najsrečnejše ljudi na svetu. Ker pa želijo svojo srečo deliti tudi z drugimi, bodo organizirali tečaj, na katerem bodo učili, kako biti srečen.

Finci so že šesto leto zapored najsrečnejši narod na svetu, je pokazala nedavna raziskava. Možnost, da se naučijo biti srečni, pa bodo Finci zdaj delili tudi z drugimi. Junija bodo najprej za deset srečnih izbrancev organizirali (brezplačni) štiridnevni tečaj, v nadaljevanju pa se bodo nanj lahko prijavili tudi drugi, ki jih to zanima. Kakšna bo cena, še ni znano.

“Pogosto dobimo vprašanje: Zakaj ste tako srečni? Verjamemo, da finska sreča izhaja iz tesnega bivanja z naravo in preprostega in prizemljenega načina življenja. To ni neko namišljeno stanje, ampak spretnost, ki se jo lahko naučimo in delimo,” je po poročanju zadovoljna.rs povedala Heli Jimenez, direktorica pri Business Finland.

Poročilo o svetovni sreči, na osnovi katerega je bila Finska izbrana za najbolj srečno državo na svetu, temelji na šestih dejavnikih: podpori družbe, dohodkih, zdravju, svobodi, velikodušnosti in odsotnosti korupcije.

Zakaj so Finci tako srečni in kaj dela Finsko tako drugačno od ZDA? O tem se je za CNN razpisala tudi finska pisateljica, novinarka in doktorica komuniciranja Marja Heinonen.

Kot je še povedala Jimenez, so za tečaj izbrali najboljše trenerje, udeleženci brezplačnega tečaja pa se bodo o sreči učili zgodaj poleti, in to v enem najbolj dih jemajočih počitniških krajev na Finskem. “Menimo, da je to edinstvena priložnost, da odkrijemo nekaj čudovitega in dragocenega,” je dodala.

Udeleženci bodo na tečaju obravnavali štiri teme: hrano in dobro počutje, zdravje in ravnovesje, oblikovanje ter naravo in način življenja. Udeležence bo čez teme vodil eden od trenerjev, ki je strokovnjak na svojem področju. Tečaj bo potekal v kraju Kuru, luksuznem letovišču v regiji Lakeland, ki je obdana z dišečimi borovimi gozdovi in razgledom, ki jemlje dih.

Vsakega udeleženca bodo nastanili v svojo vilo s panoramskim razgledom, vsak od njih pa bo imel tudi lastno savno in spa center. Ker pa je za uspešnost programa ključen tudi dober spanec, v vilah ni televizije, posteljnino pa so odobrili strokovnjaki za spanje. Bodo pa udeleženci lahko brskali po spletu, saj bo v vsaki vili dostop do brezžične internetne povezave.

Helsinki
PROFIMEDIA

Desetim izbrancem, ki jih bodo razkrili maja, bodo na Finskem krili stroške potovanja in namestitve. V zameno pa jih bodo posneli in material uporabili za oglaševanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje