Ljubljanska picerija spet med 50 najboljšimi v Evropi

Navdih 06. Maj 202308:20 2 komentarja
Pica
FOTO: Pop's Pizza/Facebook

Ljubljanska picerija Pop's Pizza je na lestvici 50 najboljših picerij v Evropi brez Italije, ki jo pripravljajo v vodiču po najboljših picerijah 50 Top Pizza, zasedla je 40. mesto.

Ljubljanska picerija Pop’s Pizza je po lanski premierni uvrstitvi tudi letos osvojila mesto na lestvici 50 najboljših picerij v Evropi brez Italije, ki jo pripravljajo v vodiču po najboljših picerijah 50 Top Pizza. Zasedla je 40. mesto.

Prva tri mesta so osvojile picerije Sartoria Panatieri iz Barcelone, Baest iz Koebenhavna in londonska 50 Kalo.

Ljubljanska picerija Verace, ki je bila na lestvici lani in predlani, se med 50 najboljših v izboru, ki velja za nekakšen Michelinov vodič med picami, tokrat ni uvrstila. Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh vodiča, pa si je Verace – sicer z novogoriško restavracijo – prislužila omembo na posebnem seznamu odličnih picerij.

Med sosedami Slovenije imata po eno picerijo na lestvici tako Avstrija kot Hrvaška. Dunajska Via Toledo Enopizzeria je osvojila četrto mesto, zagrebška picerija Franko’s Pizza & Bar pa 43. Za picerije v Italiji pri 50 Top Pizza pripravijo ločen izbor.

Najboljših 25 picerij s seznama 50 najboljših picerij v Evropi se je uvrstilo tudi v tekmovanje za najboljših sto picerij na svetu. Rezultate tega izbora bodo razkrili sredi septembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje