Za prste obliznit: ste že kdaj spekli tak krompirček?

Navdih 28. Feb 202419:01 1 komentar
Batata harra
Foto: PROFIMEDIA

Okusna priloga, ki prebuja brbončice.

Krompir je ena najbolj priljubljenih prilog, saj je vsestranski in se lepo kombinira z različnimi okusi.

Ne glede na to, ali se odločite za klasične začimbe ali eksperimentirate z različnimi okusi, je krompir odlična osnova za kreativnost v kuhinji.

Poskusite jed batata harra

“Batata” pomeni krompir, “harra” pa pikantno ali začinjeno.

Batata harra je libanonska jed, ki jo pripravimo s sladkim krompirjem. Običajno krompir narežemo na kocke in ga nato ocvremo ter začinimo z različnimi začimbami, kot so česen, koriander, rdeča paprika in limonin sok. Rezultat je okusna jed z značilno pikantnostjo in bogatim okusom začimb.

Tako pripravljen krompir je videti fantastično, fantastičen pa je tudi okus, piše Punkufer.hr, ki predstavlja recept za to okusno prilogo.

Sestavine

  • 6 krompirjev
  • 2 stroka česna
  • 2 čajni žlički koriandrovih semen
  • 2 čajni žlički kurkume
  • 1 limeta
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
  • rastlinsko olje po želji
  • sveži listi koriandra
  • svež peteršilj
  • svež koper
  • sol in poper po želji

Priprava

Olupimo krompir in ga skuhamo vodi, skoraj do konca.

Krompir odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa ga narežemo na grižljaj velike kocke.

V večji ponvi segrejemo nekaj olja, na katerem prepražimo drobno sesekljan česen, koriandrova semena in čilijeve kosmiče.

Dodamo kurkumo v prahu in narezan krompir. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da se krompir do konca termično obdela in dobi lepo zlato barvo. Solimo in popramo po želji.

Pečen krompir zmešamo z drobno sesekljanimi zelišči in sveže iztisnjenim limetinim sokom. Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje