Par, ki ju je združila ljubezen do tenisa: Steffi Graf in Andre Agassi

Magazin 12. Jan 202216:45
Andre Agassi, Steffi Graf
Profimedia

Skupaj sta že dve desetletji, svojo ljubezen pa sta našla na teniškem igrišču.

Zdi se, da sta 52-letna Steffi Graf in eno leto mlajši Andre Agassi našla svoj recept za uspeh zveze. Zdaj že 20 let dokazujeta, da je njuna ljubezen res močna, številni pa ju imajo za sanjski športni par. Imata dva otroka, 20-letnega sina Jadena Gila in 18-letno hčerko Jaz Elle.

Andre na družbenem omrežju Instagram pogosto objavlja utrinke iz njihovega družinskega življenja, pred kratkim je oboževalcem tako pokazal, kako je celotna družina uživala na zimskih počitnicah.

Steffi in Andre sta se spoznala leta 1999 na Roland Garossu, poročila pa sta se dve leti pozneje, leta 2001. Usodni da sta izrekla v njegovem rojstnem kraju, v Las Vegasu. Poroki sta prisostvovali samo dve priči, in sicer njuni mami. Zdaj se v javnosti le redko pojavljata. Skupaj z otrokoma živita blizu Las Vegasa, njuna soseda pa je Steffina mama.

Preden ju je tenis združil, je bil Andre od leta 1992 do 1999 v zakonu z znano igralko Brooke Shields. Njuno razmerje je bilo turbulentno, po ločitvi pa sta oba priznala, da se sploh ne bi smela poročiti, saj res nista bila drug za drugega. Andre je ob neki priložnosti prostodušno dejal: “Razmišljal sem o zadevah, na katere med poroko nihče ne bi smel pomisliti – da bi pobegnil, da bi imel lažnega mladoporočenca, ki bi lahko stopil na moje mesto. To je bilo obdobje mojega življenja, v katerem ne bi smel biti z nikomer. Pravi trenutek je zelo pomemben, za zakon sta potrebna človeka, ki razumeta samega sebe, jaz pa takrat sebe vsekakor nisem razumel.”

Andre Agassi, Brooke Shields
Profimedia

V govoru ob sprejetju v Teniško hišo slavnih je dejal, da mu je oče – ko je imel 29 let – rekel, naj se poroči s Steffi, in da je to bil najboljši nasvet, ki mi ga je kdaj dal. ”Zato mi nikoli ne nehaj govoriti, kaj naj storim,” je še dodal. No, njegov oče se očitno res ni motil, saj mu je uspelo v drugem zakonu najti srečo, ki traja še danes.