To je pet živil, ki izboljšajo spomin

Magazin 16. Nov 202109:16 > 10:56 0 komentarjev
Hrana, borovnice
PROFIMEDIA

Ob raztresenem vsakdanjiku in delovnih naporih z leti naš spomin postaja vse slabši. Če iščete naravne načine, kako si izboljšati spomin, lahko v svoj jedilnik vključite naslednja živila.

Borovnice

Borovnice so bogat vir vlaknin. Ti sadeži so eden najboljših ojačevalcev imunosti in odlični za krepitev spomina. Borovnice ne vsebujejo glutena in povečujejo signalizacijo v možganih.

Bučna semena

Bučna semena so superživilo, saj pomenijo bogat vir beljakovin in vlaknin, poleg tega pa vsebujejo minerale, ki izboljšajo razmišljanje in spominske sposobnosti. Bučna semena lajšajo stres, zato so popolna hrana za krepitev spomina.

Temna čokolada

Temna čokolada zmanjšuje stres, depresijo in izboljšuje spomin.

Kava

Tudi kava lahko zaradi kofeina pomaga pri izboljšanju dolgotrajnega spomina. Ne sme pa biti kave preveč ali premalo. Optimalno je zaužiti 200 mg kofeina na dan, kar je približno ena skodelica močne kave, so ugotovili raziskovalci z univerze Johns Hopkins v ZDA.

Orehi

Če želite izboljšati koncentracijo, v jedilnik vključite tudi orehe. Vsakodnevno uživanje orehov namreč izboljša spomin in kognitivne sposobnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!