Putin ukrepal proti hčerki

Magazin 22. Apr 202208:00 > 12:56
Maria Vorontsova
Profimedia

Mediji poročajo, da je Putinova najstarejša hči nameravala pobegniti v tople kraje, pa ji je ruski predsednik to namero preprečil.

Maria Voroncova naj bi načrtovala romantičen pobeg z Jevgenijem Nagornim, svojim partnerjem po razpadu njenega zakona z nizozemskim sinom Natovega polkovnika. Njeno namero pa naj bi njen oče Vladimir Putin zavrnil, saj naj se Maria v Rusijo ne bi nameravala vrniti.

Po poročanju portala Mirror, ki se sklicuje na General SVR, je Putinova hči želela oditi v “prijateljsko državo”, kjer je želela na tropski plaži obeležiti svoj rojstni dan. Namesto zelene luči je Putin še okrepil njeno varovanje ter ji preprečil odhod. “Po naših informacijah se predsednikova najstarejša hči ni nameravala vrniti v Rusijo.” Ni znano, ali je razlog za to vojna v Ukrajini ali razlogi tičijo drugje.

Maria, ki so jo zahodne države sankcionirale zaradi družinskih povezav s Putinom, ima z bivšim možem Jorritom Faassnom osem let starega sina. V preteklosti je rada potovala v Zahodno Evropo, zdaj zaradi prepovedi tja ne sme več. Njena mama je Ljudmila, nekdanja prva dama Rusije.

Rodila se je, ko je njen oče še bil vohun KGB-ja. 36-letnica je sicer strokovnjakinja na področju redkih genetskih bolezni pri otrocih.

Vladimir Putin
Profimedia

Njen trenutni partner je bil Putinov nasprotnik, dokler se ni zaljubil v njegovo hčer, poročajo mediji. Dobil naj bi zelo dobro plačano službo ter se preselil v močno varovani dom s tremi spalnicami, štirimi kopalnicami, shrambo, knjižnico, kaminom na drva in zasebno teraso. Po raziskavi neodvisnih medijev Meduza in Nastoyashchee Vremya ima posest “čiščenje zraka na alpski ravni” in “filtracijo vode na pomladni ravni”.

Vse tri Putinove hčerke sicer molčijo o ukrajinski vojni.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje