Recept: borovničeva pita

Magazin 28. Jan 202204:00 0 komentarjev
Pita borovnica
PROFIMEDIA

Pita izjemnega okusa.

Sestavine:

Testo:

– 300 g ostre moke

– 1/2 vrečke pecilnega praška

– ščepec soli

– 5 do 6 žlic hladne vode

– 2 žlici sladkorja v prahu

– 150 g masla

Nadev:

– 400 g zamrznjenih borovnic

– 1 žlička cimeta

– 80 g mletih orehov

– 50 g sladkorja v prahu

– 1 vrečka vaniljevega sladkorja

– 1 žlica krušnih drobtin

Premaz:

– 1 rumenjak

Posip:

– sladkor v prahu

Priprava:

Moko zmešajte s pecilnim praškom, dodajte maslo, narezano na listke, sol in sladkor.

Vse skupaj pregnetite z rokami in na koncu dodajte vodo.

Pripravite gladko testo in ga pustite stati na hladnem najmanj 30 minut.

Zamrznjene borovnice odmrznite in dobro precedite.

Del testa razvaljajte tako, da je premer malo večji od pekača, in ga položite na naoljen in pomokan pekač.

Testo naj prekrije dno in stranice pekača.

Po testu posujte krušne drobtine in po njem razporedite borovnice.

Vse posujte s cimetom, sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem in orehi.

Preostalo testo razvaljajte in pokrijte nadev.

Površino testa premažite s stepenim rumenjakom, preluknjajte ga z vilicami in pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Pito posujte s sladkorjem v prahu in jo postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!