Se v družbi počutite osamljeno? Morda vas presenetijo razlogi, zakaj je tako

Magazin 29. Mar 202217:30 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Imate pogosto občutek, da ste kljub veliki množici ljudi osamljeni? Čeprav vam ne manjka prijateljev in družbe ... Kaj bi lahko bil razlog?

Osamljenosti se bojimo in stalno počnemo nekaj, da je ne bi občutili. Zato se obdajamo z ljudmi, hodimo na zabave, se udeležujemo javnih dogodkov, imamo hobije … A kaj storiti, ko se osamljeno počutite v razmerju ali s prijatelji ob pijači? Takrat morate začeti raziskovati pri sebi in ugotoviti, kako lahko stanje popravite.

Ni najlažje videti in sprejeti svojih napak, ampak ko boste to pripravljeni storiti, preverite, ali bi morali popraviti in prilagoditi kaj od naslednjega:

Bolj se ukvarjate s kvantiteto kot kvaliteto

Morda se lahko pohvalite z velikim številom prijateljev in znancev ter vedno najdete nekoga, ki se bo družil z vami. Ampak to očitno ne zadovolji vaše potrebe po druženju in pogovoru. Ponovno morate pregledati svoj seznam in ugotoviti, komu resnično lahko rečete prijatelj.

Da se boste v odnosih počutili dobro, morate pokazati tudi svoj pravi obraz. Osredotočite se na nekaj oseb, ki vam pomenijo največ, in upoštevajte, da prijatelji niso tu zato, da rešijo vse vaše težave, ampak da vas podpirajo, poslušajo, vam nudijo oporo ter da se ob njih počutite sproščeno.

Obdani z napačnimi ljudmi

Ljudje navezujemo stike z različnimi nameni. Medtem ko nekateri iščejo poglobljene odnose, je drugim pomembnejša zabava. Ste se obdali s slednjimi? Potem ne morete navezati trdnejšega stika, saj vaše družbe to ne zanima. Niso čustveno dostopni, dovolj jim je izlet ali zabava. Očitno potrebujete nove osebe okrog sebe.

Možno je tudi, da oddajate napačno sporočilo. Lahko ste zelo (preveč?) previdni pri tem, kaj komu zaupate, ali ste postavili zid in se bojite novih odnosov. Če želite prijatelje, ob katerih se boste počutili, da nekam spadate, morate tudi sami narediti nekaj za to in jim zaupati.

Živite na družbenih omrežjih, ne v resničnosti

Življenja brez družbenih omrežij si ne predstavljamo več in tega tudi ne zahtevamo od vas. Dobro pa bi bilo, da začnete zavestno preverjati, koliko časa na dan jih uporabljate. Zavedajte se, da se s tem odklopite od resničnosti in zajadrate v navidezen svet. Hitro lahko dobite občutek, da niste tako dobri kot drugi, in posledično postanete osamljeni. Tudi takrat, ko se pogovarjate s prijatelji po telefonu, ne čutite prave povezanosti.

Čas je, da pokličete prijatelje in bližnje ter se dogovorite za druženja v živo. Verjetno nam ni treba posebej poudarjati, da naj telefon ostane v torbi ali žepu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!