Ste med horoskopskimi znaki, ki se ne znajo upreti hrani in se prenajedajo?

Magazin 03. Okt 202207:30
ženska, pizza
Profimedia

Za nekatere ljudi se zdi, da se nikakor ne morejo upreti slastni čokoladi, hamburgerjem in ocvrtemu krompirčku ter da pri tem tudi pretiravajo.

Nagnjenost k prenajedanju in pretiravanju pri hrani naj bi bila povezana s horoskopskim znakom, v katerem smo rojeni. Nekateri preveč jedo, da bi pomirili svoja čustva, drugi preprosto radi jedo. Astrologi pravijo, da je 6 horoskopskih znakov takih, ki so k temu še posebej nagnjeni.

Škorpijon

Za ljudi, rojene v znamenju škorpijona, je med drugim značilno, da imajo bolj izraženo potrebo po nadzoru. Ko ta pride na dan, se lahko začne tudi prenajedanje. V takih trenutkih niso pretirano navdušeni nad drugimi ljudmi in druženjem, še zlasti ko zadeve ne tečejo tako, kot so si zamislili in predstavljali. To jih lahko potegne v vrtinec prenajedanja in pretiranega uživanja ob hrani – vsebina hladilnika takrat vsekakor ni varna pred njimi. Ko se okoliščine spremenijo in pomirijo, pa se pomiri tudi njihova potreba po pretiravanju s hrano.

Vodnar

Ko se lotijo pretiranega uživanja hrane, je to znak njihovega upora proti nečemu, kar jih je vznemirilo. Če bi nekdo iz njihove okolice rad videl, da vodnar izgubi kak kilogram, se bo uprl tako, da tega ne bo storil. Večinoma pretirano posegajo po hrani zato, da bi se tako uprli drugim. Na koncu se žal zgodi, da najbolj prizadenejo prav sebe.

Dvojčka

Ljudje, rojeni v tem znaku, se znajo disciplinirati pri hrani, a tudi prenajedanje jim ni tuje. Tega se lotijo takrat, ko se ne morejo odločiti, kako naprej. Hrana je vedno pri roki in jim je dostopna. Nanjo gledajo ”na prijateljski način” in njihovo prenajedanje je pravzaprav neka vrsta tolažbe, kadar se počutijo prizadete. A tudi ta faza mine in hitro se spet vrnejo v ravnovesje, ko gre za odnos do hrane.

Tehtnica

Za tehtnice velja, da se lotijo hrane, ko jim je dolgčas. Sicer dobro vedo, da to ni rešitev, saj jih to spravi v slabo voljo in vodi k temu, da uživajo še več hrane – celo do take mere, da se to zdi čisto nerazumno. Osebe, rojene v tem znaku, niso najbolj navdušene nad dietami. Zanje je pomembno, da ohranijo notranje ravnovesje – ko je to porušeno, se pač lotijo hrane, kar se jim čez nekaj časa pozna na kilogramih. To jim nikakor ni všeč, zato hitro poiščejo rešitev za izstop iz nezdravega kroga prenajedanja.

Devica

Natančne device so ljudje pravil. Všeč jim je, da vse teče gladko, ko pa se nekaj zatakne ali ne gre po načrtih, čutijo notranji pritisk in postanejo nejevoljne. Rešitev lahko najdejo v hrani – a tudi pri tem pride do izraza njihov pregovorni perfekcionizem, tako da so pozorne na podrobnosti (videz hrane, njen okus, vonj …) Ker premorejo dobršno mero samodiscipline, pa lahko s tem prekinejo in se spet vrnejo v stare tirnice. Zavedajo se, da to zanje ni najbolje, zato naredijo vse, da bi čim prej uredile tisto zadevo, ki jim ne da miru.

Ribi

Ljudje, rojeni v tem znaku, so predvsem navdušeni jedci, ki radi posegajo po hrani. Čustva brez težav izražajo, zato ne gre za tovrstno prenajedanje ali da bi pretirano posegali po hrani iz nekakšne maščevalnosti. Ne, prav nasprotno, hrana jim je v veselje in užitek. Ko jim je nekaj okusno in dobro, si bodo to privoščili v velikih količinah, da bi ugodili sebi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.