Umrl legendarni igralec, detektiv iz serije Zakon in red

Magazin 20. Feb 202306:35
REUTERS

V 78. letu je umrl priljubljeni igralec in komik Richard Belzer, najbolj znan po vlogi detektiva v seriji Zakon in red.

Umrl je ameriški zvezdnik Richard Belzer, ki se je v zgodovino zapisal po vlogi detektiva Johna Muncha v seriji Zakon in red.

Umrl je na svojem domu na jugozahodu Francije, vest pa je za Hollywood Reporter potrdil igralčev dolgoletni prijatelj Bill Scheft. Pokojni naj bi imel številne zdravstvene težave.

Belzer je več kot dve desetletji in v desetih serijah igral detektiva na oddelku za umore in imel poseben smisel za humor. V vlogi detektiva Muncha je bil bistroumen, a trdoživ, ciničen, a občutljiv. Ponoči je nosil sončna očala in v tišini poslušal grozljive zgodbe žrtev posilstev. Bil je tip policista, ki je naključno omenjal Friedricha Nietzscheja in pisatelja Elmora Leonarda.

Pokojni je detektiva Muncha prvič igral v epizodi Homicide leta 1993, nazadnje pa leta 2016 v Zakon in red: SVU.

“Vsi, ki ste imeli veselje gledati Richarda Belzerja v vlogi detektiva Johna Muncha, ne boste pozabili, kako zelo se je vživel v ta priljubljeni lik in ga naredil za svojega,” je v izjavi zapisala ameriška televizija NBC. “Zaradi svoje profesionalnosti, nadarjenosti in predanosti stroki je postal steber v industriji, vendar so ga družino naredili njegov humor, sočutje in ljubeče srce,” še piše.

PROFIMEDIA

Belzer se je rodil leta 1944  v ameriškem Connecticutu in svojo kariero začel kot standup komik v New Yorku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.