Uprizoril ugrabitev, da bi izsilil denar za nadaljevanje zabave na Tajskem

Magazin 06. Feb 202411:06
Tajska, lažna ugrabitev
Aretirani "ugrabitelji" (Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK/Bangkok Post)

48-letni Britanec je prepričal prijatelje, da so ga pretepli in uprizorili ugrabitev, da bi od družine lažje izsilil denar. A ni računal na odziv družine.

Ko se zabavate, čas in denar bežita z veliko hitrostjo. To se je zgodilo tudi 48-letnemu Britancu, ki se je zabaval na eksotičnih počitnicah na Tajskem.

Britanski mediji, ki o tem poročajo, pišejo, da je Ian Robbie Day iz Portsmoutha počitnice v razvpitem letovišču Pattaya že nekajkrat podaljšal in vsakič od družine iztisnil nekaj denarja. Ko pa ta ni hotela več financirati njegove zabave, je menil, da je našel način, da jo prepriča.

Žurerske prijatelje je nagovoril, da uprizorijo njegovo ugrabitev in poskusijo izsiliti odkupnino. Da bi vse bilo videti bolj pristno in verodostojno, jim je naročil, da ga pretepejo, potem pa bi fotografije in videoposnetke z modricami in “ugrabitelji” ter zahtevo po odkupnini poslal domov.

Vendar ni računal, da se bo v vse skupaj vpletel Interpol. Njegovi zaskrbljeni starši so namreč obvestili policijo, ta pa Interpol, ki je navezal stike s tajsko policijo. Britanca so hitro izsledili in tajska policija se je odločila, da bo ugrabljenca osvobodila. A ko so pripadniki specialne enote vdrli v sobo, kjer naj bi bil Ian z ugrabitelji, so imeli kaj videti. Namesto zvezane in mučene žrtve so našli Iana, ki se je zabaval z “ugrabitelji”, še enim Britancem, Francozom in Novozelandcem.

“Prek videoklica se je pogovarjal s sorodniki v Združenem kraljestvu,” je novinarjem povedal policijski podpolkovnik Sorasak Sengča, piše britanski Daily Star.

“Poslal je slike, na katerih je pretepen in poškodovan. Njegovi prijatelji so ga tepli in mu povzročili modrice na obrazu, nato pa prek FaceTima poklicali njegovo družino,” je povedal Sengča. “Njegova družina je postala zaskrbljena, zato je stopila v stik s policijo v Združenem kraljestvu in obvestila Interpol. Interpol je stopil v stik s tajsko policijo in izsledili smo ga. Toda ko smo prišli, so imeli zabavo.”

Policija je vse štiri aretirala zaradi posedovanja nedovoljenega strelnega orožja in streliva, drog in prekoračitve dovoljenega bivanja na Tajskem, piše Bangkok Post.