Danes kar tri prometne nesreče in tri smrtne žrtve

Prometna nesreča
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Današnja nedelja je na slovenskih cestah terjala kar tri smrtne žrtve. Umrli so 57-letni voznik osebnega vozila in dva motorista. Huje poškodovana je bila tudi 20-letna sopotnica.

Prva nesreča se je nekaj pred 15. uro zgodila na regionalni cesti iz smeri Pesniškega Dvora proti Jakobskemu dolu. 57-letni moški, ki se je z osebnim vozilom peljal izven naselja Vukovje, je v izteku ostrega levega ovinka izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo z vozišča. Najprej je trčil v nabrežino nato še v leseno vrtno lopo in se z vozilom prevrnil na streho. V prometni nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. V nesreči je bil udeležen sam.

Življenje izgubila tudi dva motorista

Druga prometna nesreča se je zgodila v Selški dolini, v kateri so bili udeleženi motorist in dve osebni vozili. Kot so sporočili s policije, okoliščine nesreče kažejo, da je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista, ki je vozil nasproti. Drug voznik avtomobila, ki je vozil za motoristom, pa je med izogibanjem nesreči zapeljal s ceste. Motorist je na kraju umrl.

Do prometne nesreče je prišlo tudi v križišču na Vranskem, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in motorist. 59-letni motorist je poškodbam na kraju podlegel, njegova 20-letna sopotnica je bila v nesreči izredno hudo poškodovana.