Nesreča na ljubljanski obvoznici: dva huje poškodovana, življenje enega ogroženo

Črna kronika 27. Jun 202216:51 > 21:44
Južna ljubljanska obvoznica
Prometno-informacijski center

Južna ljubljanska obvoznica pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje je bila do poznih večernih ur zaradi prometne nesreče zaprta. Trčila so tri tovorna in eno osebno vozilo. V prometni nesreči sta se huje telesno poškodovala povzročitelj nesreče in udeleženec v osebnem vozilu. Življenje voznika osebnega vozila je ogroženo.

Na južni ljubljanski obvoznici se je nekaj pred 15. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri so po navedbah uprave za zaščito in reševanje trčila tri tovorna in osebno vozilo.

S PU Ljubljana so sporočili, da je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji po desnem prometnem pasu v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim in je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu. To tovorno vozilo je odbilo naprej, nato pa je trčilo v osebno vozilo pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo naprej, v priklopnik pred njim stoječega tovornega vozila.

V prometni nesreči sta se povzročitelj nesreče in udeleženec v osebnem vozilu huje telesno poškodovala. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa je življenje voznika osebnega vozila ogroženo. Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa je slovenski državljan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in tožilec. Policisti so do poznih večernih ur opravljali ogled kraja nesreče in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Južna ljubljanska obvoznica je bila zaprta vse popoldne. Na upravi za zaščito in reševanje so napovedali, da bodo gasilci na kraju vršili požarno varovanje do 22. ure.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.