Močan veter odnesel streho srednje šole v Trbovljah

Črna kronika 17. Feb 202219:43 > 18. Feb 2022 09:34 0 komentarjev
Močan veter
Foto: PROFIMEDIA

Močan veter je danes povzročal težave na Celjskem in v Zasavju, med drugim je odnesel streho Srednje tehniške šole v Trbovljah. V petek bo pouk za vse oddelke šole zato potekal na daljavo.

Močan veter je danes povzročal težave na Celjskem in v Zasavju. Gasilci so morali v sedmih primerih posredovati zaradi podrtih dreves, v šestih pa zaradi odkritih streh. Veter je med drugim poškodoval streho planinskega doma na Mrzlici v občini Žalec in odnesel streho Srednje tehniške šole v Trbovljah, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot so zapisali na spletni strani šole, bo zaradi poškodovane strehe šole v petek pouk potekal na daljavo za vse oddelke, ki imajo pouk na Šuštarjevi. Prav tako vse obiskovalce prosijo, da se zaradi varnosti ne zadržujejo v okolici stavbe. Naslednji teden so šolske počitnice, ob ponovnem začetku pouka naj bi bila poškodovana streha že sanirana, poroča STA.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes zvečer in ponoči nekaj oblačnosti na zahodu države, drugod bo precej jasno. Zahodni veter bo oslabel, na severovzhodu pa bo prehodno zapihal okrepljen severni veter.

V petek bo sprva precej jasno, čez dan pa bo na zahodu in v osrednjem delu Slovenije občasno zmerno oblačno. Popoldan se bo znova krepil jugozahodnik, poročajo z Arsa.

Huda neurja z vetrom do 180 kilometrov na uro so sicer danes zajela Srednjo Evropo. Po zadnjih podatkih so zahtevala tri življenja na Poljskem in eno v Nemčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!