Na Madžarskem prijeli hrvaška ubežnika, obdolžena poskusa uboja

Črna kronika 21. Okt 202112:13 0 komentarjev
Policija
PROFIMEDIA

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi uspešno končala iskanje dveh državljanov Hrvaške, ki sta obdolžena poskusa uboja.

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi uspešno končala iskanje dveh državljanov Hrvaške, ki sta obdolžena poskusa uboja, na begu pa sta bila od leta 2020. Moška, stara 25 in 43 let, so pred tremi dnevi prijeli v mestu Gyor na Madžarskem.

Okrožno sodišče v Novi Gorici je moška iskalo zaradi izvedbe kazenskega postopka, obdolžena sta poskusa uboja. Zoper oba so bile izdane tiralica, odredba za privedbo, mednarodna tiralica in Evropski nalog za prijetje in predajo. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, sta namreč prav tako osumljena kaznivega dejanja poskusa uboja v Rimu avgusta letos, eden od njiju pa tudi poskusa uboja v Zagrebu letošnjega januarja.

V primeru iskanja obdolženih so vzpostavili neposredno komunikacijo, tako med kriminalisti slovenske in italijanske enote za ciljno iskanje oseb, t. i. FAST enote (Fugitive Active Search Team), kot tudi s podobnimi enotami iz Hrvaške in Madžarske, ki so sočasno izvajale operativne aktivnosti za izsleditev in prijetje ubežnikov. A sta bila izredno mobilna, menjala sta lokacije bivanja v različnih državah znotraj EU ter se predstavljala za drugi osebi.

Privedena bosta k preiskovalnemu sodniku

Enota FAST Madžarske je v ponedeljek uspela locirati oba ubežnika v mestu Gyor na Madžarskem in ju prijela. V roku treh dni bodo ubežnika privedli k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča na Madžarskem, kjer bo potekalo odločanje o predaji oseb Sloveniji na podlagi izdanega Evropskega naloga za prijetje in predajo, so še sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!