Po hišni preiskavi zaradi prepovednih drog 46-letnik v pripor

Črna kronika 18. Nov 202216:03 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

Novogoriški kriminalisti so 9. novembra opravili hišno preiskavo pri 46-letniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Zasegli so več različnih vrst snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredili pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so bili med zaseženimi snovmi trije zavitki s posušenimi delci zelene rastline, manjši steklen kozarec s temno rjavo snovjo, 11 zavitkov rjave in bele grudičaste snovi, zavitek z belo in rjavo prašnato snovjo, ročno zvita cigareta z rjavimi posušenimi delci rastline, vrečki bele kristalne in bele prašnate snovi, za kateri sumijo na prepovedane droge amfetamin in metamfetamin.

Kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Med hišno preiskavo na območju Mestne občine Nova Gorica so zasegli tudi druge predmete in pripomočke, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj. 46-letnega osumljenca, ki je sicer stari znanec policije, so pridržali in dan kasneje s kazensko ovadbo privedli v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Slednji je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!