Policija še vedno išče roparja: ju prepoznate?

Črna kronika 17. Jan 202312:39 0 komentarjev
roparja
PU Nova Gorica

Policisti še vedno iščejo dva roparja, ki sta – eden lani poleti, drugi pa konec leta – oropala bencinska servisa v Novi Gorici oziroma Solkanu.

Novogoriški policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin dveh lanskih oboroženih ropov bencinskih servisov na Goriškem, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Prvi rop se je zgodil 19. avgusta lani na bencinskem servisu na Vojkovi cesti v Novi Gorici, kjer je neznani storilec (na zgornji fotografiji levo), visok okoli 185 centimetrov in star med 30 in 40 let, z nožem zagrozil uslužbencu trgovine in od njega zahteval in nato tudi izsilil gotovino. Pri ropu nihče ni bil poškodovan, so še dodali policisti.

Drugi oboroženi rop pa se je zgodil pozno popoldne 31. decembra lani. Na Cesti IX. korpusa v Solkanu je neznani zamaskirani moški (na zgornji fotografiji desno) z nožem zagrozil prodajalcu za blagajniškim pultom in od njega izsilil manjšo količino (nekaj sto evrov) gotovine. Storilec je nato z ukradenim denarjem zapustil prodajalno in zbežal skozi park za bencinskim servisom v neznani smeri oz. se je za njim izgubila vsakršna sled.

Kljub številnim aktivnostim pa policija roparjev ni izsledila. Zato občane oziroma vse, ki bi lahko imeli glede ropov koristne informacije, prosijo, da o tem nemudoma obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: [email protected] ) ali najbližjo policijsko enoto oziroma znano interventno številko policije 113. Lahko pokličejo tudi anonimno na številko 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!