Policija svari: Ne nasedajte goljufom

Črna kronika 13. Jul 202213:02 > 13:32 0 komentarjev
Požar v tovarni Belinka
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović Jr./BOBO)

Na Celjskem so policisti v zadnjih dneh zaznali več oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo prostovoljne prispevke. Policisti občane pozivajo, naj bodo pozorni in naj ne nasedajo tovrstnim goljufom. 

Celjski policisti so v zadnjih dneh na svojem območju zaznali več oseb, ki so na ulicah in v trgovskih centrih ter pred njimi pod različnimi pretvezami pobirali prostovoljne prispevke. V največ primerih so se izdajali za gluhe. Prejšnji teden so policisti tri goljufe obravnavali v Celju, Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem.

V trgovskem centru v Celju so romunskega državljana oglobili, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem pa so dva Romuna, ki sta v nasprotju z zakonodajo pobirala prostovoljne prispevke, pridržali in ju privedli na okrajno sodišče v Slovenj Gradcu, so sporočili s celjske policijske uprave. V obdolžilnih predlogih so na policiji sodišču za izrek stranske sankcije predlagali tudi izgon tujca in zavrnitev vstopa v Slovenijo. V obeh primerih je sodišče kršitelja oglobilo ter jima izreklo odvzem pripomočkov in pridobljenih materialnih sredstev.

Kot so zapisali na policiji, v teh primerih globa znaša 104,32 evra (polovička 52,16 evra).

Policisti občane ob tem pozivajo, naj bodo pozorni in naj ne nasedajo tovrstnim goljufom. Od pobiralcev prispevkov naj zahtevajo, da se identificirajo z dovoljenjem območne upravne enote, na katerem je tudi podatek, komu je zbrani denar namenjen. Če goljufe opazite, o tem na telefonsko številko 113 obvestite policijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.  

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!