Poskus umora na Štajerskem: 48-letnico zabodel nekdanji zet

Črna kronika 12. Okt 202113:40 > 14:24
drzne tatvine, policija
PROFIMEDIA

V Spodnjem Slemenu v okolici Selnice ob Dravi je včeraj dopoldne 29-letnik večkrat zabodel 48-letno žensko. Kot je pojasnila policija, je osumljeni iskal nekdanjo partnerico. 48-letnica mu je zaradi predhodnih groženj skušala preprečiti vstop v hišo, zato jo je osumljeni napadel.

V ponedeljek dopoldan so bili mariborski policisti obveščeni o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Selnice ob Dravi. Na kraj dogodka so poslali policijski patrulji s Policijske postaje Ruše in policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so ob prihodu ugotovili, da je v stanovanjski hiši 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb. Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Maribora, ki ji je pomagala in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Policija je ugotovila, da se je osumljeni 29-letnik po dejanju s kraja odpeljal z avtomobilom mariborskih registrskih tablic. V nadaljevanju je nato stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi patruljami. Osumljenca so po dveh urah prijeli na območju Policijske uprave Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer so mu nato tudi odvzeli prostost.

Žensko je zabodel 48-letni nekdanji zet

Policisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kaznivo dejanje poskusa umora storil nekdanji zet 48-letne ženske. Ugotovili so, da je osumljeni okoli 11. ure iskal 21-letno nekdanjo partnerico, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol leta dolgi zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj mu je oškodovana 48-letnica vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo.

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Medtem je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo zapustil in se z osebnim avtomobilom odpeljal.

Kot so sporočili mariborski policisti, sta bila z navedenimi ugotovitvami seznanjena dežurna preiskovalna sodnica z okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka z okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let.