Pred policijo bežal od Kozine do Ljubljane: v nesreči umrl 22-letni Turek

Črna kronika 20. Dec 202112:10 > 16:57 0 komentarjev
Nesreča Kozina
PU LJUBLJANA

Sinoči nekaj po 20. uri so policisti pri Kozini poskušali ustaviti kombi, a voznik njihovih navodil ni upošteval. S hitrostjo več kot 180 km/h je bežal pred njimi po primorski avtocesti in se pri Brezovici zaletel v dve policijski vozili, a nadaljeval pot. Ta se je končala v središču Ljubljane, kjer se je zaletel v avtomobil, ki je čakal pri rdeči luči. Kombi je odbilo v semafor. V trčenju je umrl 22-letni državljan Turčije, ki se je še s petimi sodržavljani skrival v tovornem delu vozila. Vsi potniki so bili huje poškodovani. Lažje je bil poškodovan tudi 18-letni voznik, državljan Kosova, doma z območja Postojne. Trenutno je v bolnišnici, ko bo izpuščen, mu bo odrejeno pridržanje.

Policisti so sporočili podrobnosti sinočnjega dogajanja, ki se je končalo s hudo nesrečo, v kateri je umrl 22-letnik.

Ob 20.10 so policisti na Kozini opazili sumljivo vozilo, kombi Peugeot Boxer. Vozniku so nakazali, naj ustavi, a tega ni storil in je začel bežati. Zapeljal je na avtocesto proti Ljubljani.

Na zelo kratki razdalji pred njim je peljal osebni avtomobil Opel Astra, ki so ga policisti ustavili na izvozu za Senožeče, medtem ko je voznik kombija pospešeno peljal naprej proti Ljubljani. Policisti so ga poskušali večkrat ustaviti z zmanjševanjem hitrosti, blokirali so tudi izvoze z avtoceste. Voznik je ves čas vozil nevarno, tudi s hitrostjo več kot 180 km/h. Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, a kljub temu peljal naprej do izvoza Ljubljana Vič in še večkrat trčil v policiste.

Z ljubljanske obvoznice je zapeljal na Tržaško cesto proti centru Ljubljane. Med vožnjo je manevriral levo in desno ter policistom preprečeval, da bi ga prehiteli. Na koncu Tržaške ceste, na križišču pri Trgu Mladinskih delovnih brigad, je trčil v avtomobil, ki je stal pri rdeči luči na semaforju. Po trčenju je kombi odbilo v levo, čelno je trčil v drog semaforja.

Nesreča Kozina
PU LJUBLJANA

En umrl, pet huje poškodovanih

V trčenju je umrl 22-letni državljan Turčije, ki je bil s še petimi sodržavljani v tovornem delu vozila. Vsi ostali potniki so bili huje poškodovani, a njihovo življenje ni ogroženo. Lažje je bil poškodovan tudi 18-letni voznik, državljan Kosova, doma z območja  Postojne. Kombi z ljubljanskimi registrskimi tablicami je bil najet.

Po do zdaj znanih podatkih je vseh šest tujcev, državljanov Turčije, nezakonito prestopilo državno mejo, voznik kombija pa je bil domnevno njihov vodnik. Trenutno je v bolnišnici, od koder bo odpeljan v pridržanje. Policija je pridržala tudi tri Postojnčane, stare 18 in 19 let, ki so bili v opel astri in za katere policisti sumijo, da so pomagali vozniku kombija.

Nesreča Kozina
PU LJUBLJANA

Kot je v izjavi za javnost po poročanju STA povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Primož Ogrinc, policisti nadaljujejo preiskavo za razjasnitev vseh okoliščin. Trenutno obravnavajo več kaznivih dejanj, in sicer nevarne vožnje, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ko bodo pojasnili vse okoliščine, bodo storilce privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, je dejal Ogrinc. Po njegovih besedah so storilci štirje, in sicer trije osumljenci iz osebnega vozila in voznik kombija.

V  sledenju kombija so sodelovali policisti PU Koper in PU Ljubljana, Uprave avtocestne policije ter Specializirane enote za nadzor državne meje. Poškodovani sta bili dve policijski vozili policije, policisti pa pri trčenjih niso bili poškodovani.

Policisti obravnavajo kazniva dejanja nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!