Prijeli roparja, ki sta na bencinskem servisu grozila s pištolo

Črna kronika 30. Okt 202215:01 0 komentarjev
Nove cene goriva
Simbolična fotografija (Vir: Žiga Živulović jr./BOBO)

Novogoriški policisti so s pomočjo italijanskih kolegov prijeli dva Italijana, ki sta osumljena ropa enega od bencinskih servisov v Šempetru pri Gorici. Uslužbencu sta grozila z nožem in pištolo, nato pa pobegnila v Italijo, kjer so ju prijeli. Ob tem policisti sumijo, da sta vpletena tudi v torkov rop, prav tako v Šempetru pri Gorici.

Po sedanjih ugotovitvah policije sta se storilca do bencinskega servisa v soboto pripeljala z motornim kolesom z italijansko registracijo. V prodajalno sta z motorističnima čeladama na glavi vstopila okoli 11.20 in uslužbencu zagrozila z nožem in pištolo. Med ropom ni bil nihče poškodovan. Eden od storilcev je iz blagajniškega predala vzel gotovino, nato pa sta se roparja odpeljala proti središču mesta v smeri Italije, so sporočili s Policijske postaje Nova Gorica.

Slovenski policisti so o ropu takoj obvestili tako italijanske varnostne organe kot tudi pristojnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Roparja nista prišla daleč, saj so ju italijanski policisti na italijanski strani meje kmalu izsledili in o tem obvestili slovensko policijo.

Ugotovili so, da sta kaznivega dejanja ropa utemeljeno osumljena državljana Italije, stara 23 in 54 let, z območja Furlanije-Julijske krajine. Novogoriški policisti ju bodo ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glede na dosedanje izsledke preiskave policisti ob tem ne izključujejo možnosti, da sta osumljenca povezana z nedavnim oboroženim ropom v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici. Zamaskirana moška sta takrat od uslužbenke na recepciji zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila s pištolo. Ukradla sta nekaj sto evrov gotovine, kasneje pa se je za njima izgubila vsaka sled, so spomnili na PU Nova Gorica.

Policija ta dogodek še preiskuje, zato vse občane, ki bi glede torkovega ropa lahko nudili koristne dodatne informacije, pozivajo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica ali najbližjo policijsko enoto oz. pokličejo na 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!