Namesto z evri plačal s tajskim kovancem in španskim žetonom

Črna kronika 07. Feb 202215:28 > 15:34 0 komentarjev
Policijska uprava Kranj

Neznanec naj bi pri plačevanju namesto kovancev za 2 evra uporabljal žetone in tuje kovance podobne velikosti in izgleda. Policija poziva k previdnosti in prijavi goljufij.

Jeseniški kriminalisti opozarjajo na sum goljufije. Neznani storilec naj bi namesto kovancev za 2 evra uporabljal žetone in podobne kovance drugih valut iz tujine.

Do sedaj so zaznali uporabo tajskega kovanca za 10 bahtov in španskega žetona. Oba sta podobna evrskemu kovancu za 2 evra. Bakreni del je obkrožen z nikljem, prav tako pa je enaka tudi njuna velikost.

Na policiji menijo, da obstajajo tudi drugi podobni kovanci. Trgovce zato pozivajo k previdnosti pri sprejemanju kovancev in prijavi uporabe na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Za majhno premoženjsko škodo denarna kazen ali zapor do enega leta

Za goljufijo gre, če kdo zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti. Če je z goljufijo povzročena majhna premoženjska škoda in je storilec hotel pridobiti majhno premoženjsko korist, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!