V prometni nesreči pri Novi Gorici umrl mlajši moški

Črna kronika 29. Sep 202108:10 > 10:10 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V torek zvečer sta v predoru Panovec v Novi Gorici čelno trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba na kraju dogodka podlegla poškodbam, tri huje poškodovane pa so prepeljali v bolnišnico v Šempetru pri Gorici.

Nekaj po 23. uri zvečer se je na glavni cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino pri Novi Gorici, v predoru Panovec, zgodila hujša prometna nesreča. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, tri osebe so bile poškodovane, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Po ugotovitvah je 23-letni voznik (v njegovem vozilu je bil tudi 19-letni sopotnik) vozil po cesti iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal do desnega delno preglednega ovinka hitrosti in načina vožnje, ni prilagodil lastnostnim ceste in stanju vozišča (oster desni ovinek z omejitvijo hitrosti na 60 km/h, ki je speljan v predor). Pri tem je z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost oziroma prek neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče.

V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri (iz Rožne Doline proti Novi Gorici) pripeljala  44-letna voznica osebnega  avtomobila, s katero je bil v vozilu 34-letnik. 23-letni voznik je najprej z levim delom osebnega vozila trčil v betonski robnik ob levem delu vozišča, od koder ga je odneslo naprej in nato je s prednjim delom avtomobila čelno trčil v prednji del drugega avtomobila, so potek nesreče opisali na PU Nova Gorica.

Nesreča usodna za 19-letnega sopotnika

Zaradi  hudih  telesnih  poškodb je na kraju tragične nesreče umrl 19-letni moški (sopotnik), oba udeležena voznika (23-voznik in 44-letna voznica) sta bila huje poškodovana. 34-letni sopotnik v drugem udeleženem vozilu pa je utrpel lažje poškodbe. Poškodovane so reševalci odpeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Ogleda  kraja  tragične  nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo.

Policisti  Postaje  prometne  policije  Nova  Gorica  bodo  na podlagi vseh ugotovljenih  dejstev  prometne nesreče 23-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo sedem ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!