Za nesrečo z motornimi sanmi na Pohorju verjetno krivo sunkovito pospeševanje

Črna kronika 04. Dec 202310:28 0 komentarjev
Motorne sani v gozdu
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

Po trčenju z motornimi sanmi v drevo je v nedeljo na Pohorju umrl 37-letnik, huje pa se je poškodoval tudi otrok, ki se zdravi v mariborski bolnišnici. Kot so sporočili s policije, je sani zaradi sunkovitega pospeševanja dvignilo v zrak, dvojica pa je trčila v drevo. "Vozite le na označenih območjih in bodite skrajno previdni," voznike motornih sani pozivajo na PU Celje.

Znane so nove okoliščine nedeljske hude nesreče z motornimi sanmi na Pohorju. Kot smo poročali, je v nesreči, ki se je zgodila v naselju Hudi Kot v občini Ribnica na Pohorju, umrl en človek, še en se je huje poškodoval.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, se je 37-letni moški s svojimi motornimi sanmi vozil v okolici sorodnikove hiše, na saneh pa je prevažal tudi otroka. Med vožnjo je motorne sani dvignilo v zrak, dvojica pa je poletela dobrih 10 metrov in trčila v drevo. Policisti ocenjujejo, da je bilo za dvig sani v zrak krivo nenadzorovano pospeševanje.

Po navedbah celjskih policistov je 37-letnik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, hudo poškodovanega otroka pa so reševalci odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti bodo poročilo o dogodku poslali tudi na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Na območju celjske policijske uprave so, kot pravijo tamkajšnji policisti, v zadnjih petih letih obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani. Obveščeni so bili tudi o posamičnih nesrečah, v katerih ni bilo hujših poškodb.

“Vse voznike motornih sani opozarjamo, da jih lahko uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih, pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni,” še izpostavljajo na PU Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!