Zasegli 133 sadik konoplje in okoli dva kilograma posušenih rastlinskih delcev

Črna kronika 24. Nov 202114:09 > 14:19 0 komentarjev
PP Rače

Policisti Policijske postaje Rače so v dveh hišnih preiskavah zasegli 133 sadik konoplje velikosti 3 do 10 centimetrov in nekaj več kot dva kilograma posušenih delcev prepovedane droge.

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek med hišno preiskavo v mariborskem stanovanju dveh osumljencev, starih 28 in 29 let, odkrili prostor, prirejen za gojenje konoplje. Našli in zasegli so 133 sadik konoplje ter pripomočke za gojenje prepovedane droge, kot so ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči. V stanovanju so zasegli tudi približno 200 gramov posušenih rastlinskih delcev (verjetno gre za konopljo), digitalno tehnico in dva mobilna telefona.

Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena hišna preiskava stanovanjske hiše v Hotinji vasi v bližini Rač, ki jo uporabljata osumljenca. V gospodarskem poslopju so našli še en prazen prostor, prirejen za gojenje konoplje, in zasegli približno dva kilograma posušenih rastlinskih delcev (sumijo, da gre za posušeno konopljo), tehtnico in električni mešalnik.

28- in 29-letnika, ki sta osumljena storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika (KZ-1), bodo policisti kazensko ovadili. Grozi jima od enega leta do deset let zaporne kazni.

PP Rače
PP Rače
PP Rače
PP Rače

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!