Glasbeno podjetje kupilo meme “postrani gledajoče Chloe”

Magazin 25. Sep 202121:34 > 21:48 0 komentarjev
nft, Chloe Clem
Side Eyeing Chloe/Twitter/ChloeClem1

Desetletna Chloe Clem, ki je zaslovela, ko je bila stara le dve leti, se je skupaj z družino odločila, da bo fotografijo, ki je obnorela svetovni splet, prodala kot nezamenljivi žeton oziroma NFT (ang. non-fungible token). Kupilo ga je glasbeno podjetje 3F Music za 25 ethereumov oziroma 74.000 dolarjev (okoli 63.145 evrov).

“Postrani gledajoča” Chloe Clem (ang. Side-Eyeing Chloe) je zaslovela leta 2013, ko jo je mama skupaj s sestrico presenetila z novico, da gredo na izlet v Disneyland. Medtem ko starejša sestrica Lily od sreče začne jokati, je Chloe s svojim zmedenim izrazom postala svetovni fenomen.

Skupaj z družino so se odločili, da bodo fotografijo, ki je obnorela svetovni splet, prodali kot nezamenljivi žeton oziroma NFT (non-fungible token). Družina iz Utaha si je od prodaje obetala izkupiček v vrednosti več tisoč evrov. Za nakup se je odločilo glasbeno podjetje 3F Music s sedežem v Dubaju. Na koncu so izvirni meme kupili za 25 ethereumov, ki so trenutno vredni 74.000 dolarjev, kar je približno 63.145 evrov.

Katie, mama zdaj desetletne Chloe, je za BBC povedala, da so dražbo gledali doma v Utahu in so bili nad prodajo navdušeni. “Če izkupiček primerjamo s podobnimi primeri prodaj memetov, je malo nižji. A smo tako hvaležni. Denar je super, ampak dejstvo, da to počnemo kot družina, je nadvse zabavno.”

Fotografija dvoletne Chloe namreč ni prvi meme, ki se je prodal kot NFT. Aprila se je namreč slika deklice, ki je zaslovela kot “dekle nesreče” (ang. disaster girl), kot NFT prodala za 500.000 dolarjev (425.840 evrov). Slika “pretirano navezanega dekleta” (ang. Overly Attached Girlfriend) pa je kot NFT od kupca iztržila 411.000 dolarjev (350.040 evrov).

Zaenkrat namerava družina Clem obdržati ethereume, ki so jih dobili. “V svetu, ki se kar naprej spreminja, bodo morda naslednji teden vredni še več,” je povedala Katie. Del denarja nameravajo porabiti tudi za obisk Disneylanda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!