Legendarni Slash ustanovil dobrodelni festival bluesa

Kultura 19. Mar 202408:30 0 komentarjev
Kitarist skupine Guns N' Roses Slash
Kitarist skupine Guns N' Roses Slash (Foto: PROFIMEDIA)

Kitarist skupine Guns N' Roses Slash je ustanovil festival bluesa S.E.R.P.E.N.T., s katerim se bo julija in avgusta podal na turnejo po Severni Ameriki. Z njim se želi 58-letni glasbenik zavzemati za strpnost in enakost ter izraziti nasprotovanje rasizmu in vojni.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa se bodo ikoničnemu kitaristu na koncertih pridružili velikani bluesa, kot so Warren Haynes, Christone Ingram alias Kingfish, Robert Randolph, Samantha Fish in Larkin Poe.

“Na turneji S.E.R.P.E.N.T. želimo proslaviti blues in rock’n’roll glasbo ter v teh negotovih in razdiralnih časih enotnost in povezanost,” je napovedal Slash, s pravim imenom Saul Hudson.

Naslov S.E.R.P.E.N.T. je kratica za solidarnost, sodelovanje, obnovo, mir, enakost in strpnost. Del izkupička od prodanih vstopnic bo namenjen dobrodelnim ustanovam, med drugim organizaciji War Child.

Kot še piše dpa, je za maj napovedan izid Slashevega prvega blues albuma, pri katerem so sodelovali tudi zvezdniki, kot so Brian Johnson iz zasedbe AC/DC, pevec zasedbe Aerosmith Steven Tyler, Iggy Pop, Chris Stapleton in Demi Lovato.

Preden pa se Slash poleti posveti bluesu, prihaja v Evropo s pevcem Mylesom Kennedyjem in njegovo hardrock skupino The Conspirators. V okviru turneje The River Is Rising bo kitarist, znan po svojem ikoničnem cilindru, nastopil tudi v Düsseldorfu, Hamburgu, Berlinu, Münchnu in Zürichu. Z Mylesom Kennedyjem in skupino The Conspirators je sicer sodeloval že pri štirih albumih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!