Letalo preusmerili v Minsk pred grožnjo z bombo

Novice 27. Maj 202116:09 > 16:28 0 komentarjev

Grožnjo z bombo, na katero se sklicujejo beloruske oblasti kot razlog za zasilni pristanek letala družbe Ryanair, so poslali po preusmeritvi letala na letališče v Minsku, so sporočili iz družbe za elektronsko pošto Proton Technologies. Podjetje sicer ni želelo komentirati vsebine elektronskega sporočila.

Beloruske oblasti trdijo, da so v nedeljo ukazale zasilni pristanek letala, ki je bilo na poti iz Grčije v Litvo, ker so od palestinskega gibanja Hamas prejele grožnjo z bombo. Ob pristanku letala v Minsku so nato aretirali novinarja Romana Protaseviča in njegovo partnerico Sofijo Sapega. Hamas je zavrnil kakršnokoli povezavo z grožnjo z bombo, evropski voditelji pa so Belorusiji očitali piratstvo z ugrabitvijo letala.

Domnevna grožnja Hamasa

Raziskovalna skupina Dossier Center je v sredo objavila elektronsko pismo z domnevno grožnjo Hamasa. To je bilo poslano 24 minut po tistem, ko so beloruske oblasti posvarile posadko letala, da obstaja grožnja z bombo, na spletni strani poroča agencija Reuters.

Švicarsko podjetje Proton Technologies ni komentiralo vsebine sporočila, je pa potrdilo, da je bilo poslano po preusmeritvi letala. “Nismo videli kredibilnih dokazov, da so beloruske trditve resnične,” so sporočili. Ob tem so zagotovili, da bodo pomagali evropskim oblastem pri preiskavi primera, ko bodo prejeli uradno prošnjo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!