N1 SOOČENJE: Se Golobovi zaradi afere farmacevtka distancirajo od Jankovića?

N1 video 29. Mar 202218:30 > 30. Mar 2022 07:56 0 komentarjev

Se Urški Klakočar Zupančič zdi primerno, da je bil Zoran Janković častni gost na konvenciji stranke Gibanje Svoboda? In kako Franc Breznik, ki trdi, da v SDS spoštujejo ženske, zagovarja tvite predsednika stranke Janeza Janše o prostitutkah?

Potem, ko je bil na predvolilni konvenciji stranke Gibanje Svoboda častni gost ljubljanski župan Zoran Janković, je minister za notranje zadeve in podpredsednik stranke SDS Aleš Hojs tvitnil, da je pred slabim letom “sel Roberta Goloba v moji pisarni precej glasno razlagal, kako se je Golob distanciral od Zorana Jankovića in da ima ničelno toleranco do korupcije”. Ob tem je Hojs dodal, da je takrat Golob lobiral za nov mandat na GEN-I, danes pa, da mu zloraba žensk in korupcija nista več problem.

V našem N1 VOLILNEM SOOČENJU, kjer sta bila gosta poslanec SDS Franc Breznik in podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič, je slednja na vprašanje, ali se ji zdi primerno, da je bil Janković na konvenciji častni gost ter je sedel v prvi vrsti ob Golobu, odgovorila, da je Janković župan glavnega mesta. Ker so imeli strankino konvencijo v prestolnici, je bil Janković po njenih besedah povabljen kot župan mesta Ljubljane.

“Če bi bil župan mesta trenutni predsednik vlade, bi bil povabljen on,” je dejala Klakočar Zupančič in dodala, da ima tudi on precej grehov na hrbtu, župana pa da izberejo volilci. Dejala je, da se o grehih nobenega ne bo izrekala. “O zadevi farmacevtka pa bom rekla samo to, da se mi zdi nedopustno, da je eden od novičarskih portalov, Siol, objavil celotno ime in priimek žrtve. To je nekaj, kar se meni kot pravnici in sodnici zdi popolnoma nedopustno,” je poudarila in na voditeljevo dodatno vprašanje odvrnila, da če je Janković počel to, kar se mu očita, je tudi slednje absolutno nedopustno.

Breznik je ob tem dejal, da sam ne pozna politika, ki bi v katerikoli državi preživel takšno zadevo, ki vključuje izkoriščanje mlade ženske, ki je bila v težki situaciji in je z mladoletnima otrokoma ostala brez službe. “To je nevzdržno in ne kaže na nek zdrs ali prekršek, kaže na neko notranjo držo nekega človeka, in kot veste, je bil Golob tudi član, celo podpredsednik Jankovićeve nekdanje stranke (Pozitivne Slovenije, op. a.), torej ne gre samo za župana nekdanjega mesta, temveč za “iste tiče, ki skup letijo”, je dejal Breznik.

Klakočar Zupančič je Breznikovo trditev označila za resno obdolžitev. “Da isti tiči skup letijo, in bodo morebitna kazniva dejanja enega tudi kazniva dejanja drugega, je huda stvar, to se ne govori,” je poudarila in dodala, da so kazniva dejanja tista, ki jih stori storilec, obdolževati nekoga za dejanja druge osebe pa je nesprejemljivo.

“Državljani so morali zaradi Jankovića plačevati milijonske vsote”

Če bi Robert Golob imel drugačen vrednostni sistem, meni Breznik, bi se lahko distanciral od tovrstnega obiska na svoji konvenciji. Jankovića pa so sprejeli s stoječimi ovacijami, je poudaril poslanec SDS in dodal, da to nakazuje na nekakšno spogledovanje med osebama. Breznik ocenjuje, da bi vsak moral paziti, s kom se druži, in da so tudi njega napadali zaradi druženja z določenimi ljudmi. Dodal je, da je za Jankovićem cela vrsta stečajnih postopkov, kjer je morala vskočiti država in jih popraviti iz davkoplačevalskega denarja.

Kot je še poudaril poslanec SDS, gre pri Jankoviću za specifično osebnost, zadeva, ki je prišla v javnost, pa meče tako težko luč na njegovo osebo in ravnanje, da bi se morali od njega distancirati. “V SDS spoštujemo ženske in ženstvenost,” je še poudaril Breznik. A kako potem zagovarja tvitanje predsednika stranke SDS Janeza Janše o odsluženih prostitutkah? Breznik je dejal, da Janša tega ni napisal “tja v en dan” in dejal, da se je predsedniku stranke SDS s strani teh dveh “ne-novinark, političnih delavk, ki delujeta na javni radioteleviziji in ki sta si izmišljali insinuacije”, marsikaj dogajalo. “Nismo tukaj, da bi sodili Jankoviću,” pa je zaključila Klakočar Zupančič in dodala, da se od vsakih povezav, ki mečejo slabo luč na kogar koli, v stranki Gibanje Svoboda distancirajo.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!