Ana Roš za N1: Nismo pričakovali takšnega navala, kmalu še dve novosti

Slovenija 25. Okt 202205:30 3 komentarji
Ana Roš
PROFIMEDIA

Svetovno znana chefinja Ana Roš se po Pekarni Ana loteva še dveh projektov. Bistro v ljubljanskem hotelu As bo odprla v začetku prihodnjega leta, v Trstu pa so dogovarjanja blizu zaključka. Odprtje je predvideno v sredini leta 2024 ali v začetku leta 2025. Obisk v ljubljanski pekarni jo je presenetil, zato se bodo reorganizirali in okrepili.

Ana Roš je v začetku oktobra v središču prestolnice odprla pekarno, ki je, sodeč po obisku, navdušila Ljubljančane. Pekarna je svoja vrata zapirala že v dopoldanskih urah, saj so kupci izpraznili police, ostale pa so le drobtine. Večkrat je bila pred pekarno tudi daljša vrsta čakajočih.

Pretekli konec tedna so na družbenem omrežju sporočili, da bodo do konca novembrskih praznikov zaprti, napovedali pa so, da se bodo po krajšem oddihu vrnili močnejši in še bolj popravljeni.

Roš je v pogovoru za N1 povedala, da takšnega obiska pekarne v začetku ni pričakovala. “Malo se še lovimo. Nismo pričakovali takšnega navala. Še vedno je to butična pekarna. Nikoli ni bilo mišljeno, da bi lahko spekli toliko, da bi lahko zalagali trgovine,” je razloge, zakaj so se odločili za devetdnevni premor, navedla Roš.

Dodala je, da si ne želijo izčrpati osebja. “Po teh tednih testiranja in intenzivnejšem odpiranju je čas, da se roke in glave spočijejo,” meni Roš.

Pekarna se bo znova odprla 2. novembra, takrat bo tudi kadrovsko okrepljena. “Teh devet dni bomo porabili za prestrukturiranje in za razumevanje, na katerih točkah lahko dvignemo proizvodnjo za toliko, da bomo lahko vsak dan vsaj nekaj ur dlje odprti,” je napovedala Roš.

Bistro v Ljubljani prihodnje leto, v Trstu leta 2024 ali 2025

Ob tem urnik Roš polnita še dva projekta. Kmalu bo odprla bistro v Hotelu As, ki ga počasi končujejo. Čeprav bi ga morala do sedaj že odpreti, naj bi vrata odprli marca prihodnje leto.

Nekoliko bolj oddaljena pa je še restavracija z njenim podpisom v Trstu. Kot smo pisali, se dogovarja za bistro s podobnim konceptom, kot bo v Ljubljani v novem hotelu na Trgu Vittorio Veneto.

“Projekt je v teku že eno leto in toliko časa se dogovarjamo. Lastnik je avstrijski investitor, ki je kot pogoj postavil, da se polovica stavbe nameni hotelski verigi 25hours. Njihov lastnik je imel osnovno željo, da bi jaz prevzela gastronomijo v hotelu,” je pojasnila in dodala, da si obe strani močno želita sodelovanja.

“Smo v zadnji fazi usklajevanja. Poznajo moj način kuhanja, saj so tudi moji gostje. Veseli me, da bom lahko Trstu dala nekaj svojega znanja,” je dejala Roš.

Ana Roš
PROFIMEDIA

Kakšen bo bistro v Trstu?

Nekdanjo stavbo Italijanskih železnic čaka še temeljita prenova, štirizvezdnični hotel pa naj bi vrata odprl v sredini leta 2024 oziroma v začetku leta 2025.

“Vizija restavracije bo svojevrsten bistro, podoben, kot bo tudi v Ljubljani. Temeljil bo na stari tržaški hrani, na ribah, z malo hribovskega naglasa, če se lahko tako izrazim,” je o kuhinji, ki jo bo ponujala v Trstu, dejala Roš. Ob tem je poudarila, da bo Hiša Franko ostala paradni konj njenih restavracij.

“Verjamem v večnivojsko kuhanje. Hiša Franko je tista ena in edina, kjer ponujamo “fine dining” – celovito izkušnjo prostora in našega razumevanja okolja. V bistroju pa bo nekoliko bolj enostavna hrana, vendar zelo kakovostna in cenovno dosegljiva, kjer svoje znanje apliciram na bolj direktni hrani, večjih porcijah, ki jih lahko deliš,” je pojasnila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje