Anže Logar, Dejan Kaloh in Eva Irgl odgovorili na vabilo Mateja Tonina

Slovenija 02. Apr 202421:41 6 komentarjev

Potem ko je predsednik Nove Slovenije v oddaji N1 STUDIO dejal, da so neposlušni poslanci SDS Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh dobrodošli v vrstah NSi, so se na to javno vabilo za N1 odzvali vsi trije poslanci.

Predsednika Nove Slovenije Mateja Tonina smo v oddaji N1 STUDIO vprašali, ali je že povabil neposlušne poslance SDS Anžeta Logarja, Evo Irgl in Dejana Kaloha, ki zdaj brez funkcij v odborih sedijo tik ob poslancih NSi, da prestopijo v njihove vrste.

“V hecu sem jim to že predlagal, da,” je odgovoril Tonin. Na naše vztrajanje, ali ne bi bila to občutna okrepitev poslanskih vrst NSi, pa je odvrnil: “Da, želim si okrepitve poslanske skupine, če imajo to željo, dobrodošli v poslanskih klopeh Nove Slovenije. Z veseljem jih sprejmemo, naša vrata so jim odprta.”

Anže Logar je za N1 na Toninovo vabilo odgovoril, da ostaja poslanec SDS in da trenutno ne razmišlja o novih političnih izzivih. Medtem je Dejan Kaloh dejal, da je povabilo prvaka NSi sprva dojel kot prvoaprilsko šalo. “Sem član poslanske skupine SDS in tako bo tudi ostalo,” je še dodal. Še bolj kratek in jedrnat je odgovor Eve Irgl, ki nam je sporočila le: “Sem poslanka SDS.”

Spomnimo, ko so poslanci v državnem zboru prejšnji teden glasovali o razrešitvi omenjenih poslancev z vodilnih mest v parlamentarnih odborih, so bili proti vsi poslanci NSi. Kot so takrat za N1 pojasnili v stranki, je bilo njihovo glasovanje “izraz solidarnosti in dobrodošlice novim sosedom v poslanskih klopeh”. Sklepu o razrešitvi sta sicer nasprotovala še nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek in poslanec Svobode Rastislav Vrečko.

Predsednik SDS Janez Janša je v februarskem intervjuju za N1 ocenil, da bodo trije poslanci, ki niso podpisali izjave o zvestobi SDS, oblikovali samostojno poslansko skupino, saj da ne sledijo več volji volilcev, ki so jih izvolili. Na vprašanje, ali poslanska skupina SDS razpada, pa je odgovoril: “Ne gre za razpad, niti za presenečenje. Gre pa za to, da skladno z odločitvami sveta in izvršilnega odbora SDS politična slika postane jasna dovolj zgodaj. Ne pa tako, da se neka lista pač pojavi dva meseca pred volitvami, kot se je Virantova lista, in to potem škodi predvsem nam.”

Vsi trije poslanci že vse od takrat zatrjujejo, da ostajajo del poslanske skupine SDS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje