Arso: negotova napoved padavin, velike razlike med deli države

Slovenija 20. Avg 202214:42 > 17:48 1 komentar
Napoved padavin
Arso

Po zadnjih napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bi lahko do torka izdatneje zalilo vzhodni del Slovenije. Ob tem opozarjajo, da je napoved za naslednje dni negotova in da je to le eden izmed možnih scenarijev.

Že jutri se bodo v vzhodnih krajih čez dan začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo proti večeru počasi širile proti osrednji Sloveniji. Še vedno bo toplo, zjutraj med 12 in 17, čez dan pa od 22 do 27 stopinj Celzija, na Primorskem tudi do 30.

V noči na ponedeljek se bodo padavine razširile nad večji del države, čez dan pa bodo ponehale. Začetek novega tedna bo oblačen, a od zahoda se bo popoldne začelo jasniti.

Torek bo bolj sončen, a na vzhodu bodo še možne krajevne padavine. Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), napoved vsote padavin do torka zjutraj kaže, da bi lahko izdatneje zalilo vzhodni del Slovenije. A to je samo eden od možnih scenarijev, saj je napoved za naslednje dni negotova. Dejstvo pa je, da bodo velike razlike med zahodnim in vzhodnim delom države.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje