Celjski župan Šrot bo napovedal vnovično kandidaturo za župana

Slovenija 30. Sep 202219:38 1 komentar
Bojan Šrot
Borut Živulovič/BOBO

Celjski župan Bojan Šrot bo nocoj na kongresu Celjske županove liste uradno napovedal vnovično, sedmo kandidaturo za župana. Šrot, ki celjsko občino vodi nepoklicno, je danes v izjavi za medije povedal, da se je za novo kandidaturo odločil, ker meni, da župansko funkcijo dobro opravlja in mu je to v veliko čast.

Celjski župan Bojan Šrot je dejal, da ima še veliko idej za uresničiti, njegova ekipa sodelavcev je odlična, vzdušje v celjskem mestnem svetu pa je izjemno prijetno. “V Celju se lahko pohvalimo, da imamo res veliko stopnjo kulturnega medpolitičnega dialoga z različnimi strankami. Nismo ideološka stranka. Volilnega programa še nimamo, ko ga bomo imeli, bo realen, saj ne želimo dajati praznih obljub,” pravi Šrot.

Na vprašanje, kaj meni o vladnem predlogu za triodstotno povišanje povprečnin, pa je odgovoril, da ta predlog kaže na ponižujoč odnos državne ravni do lokalnih skupnosti, zlasti če se ve, kako so narasli stroški za energijo. Po Šrotovih besedah morajo lokalne skupnosti te stroške plačevati tudi vrtcem, šolam in javnim zavodom, s takšnimi stroški pa bodo posegli v kvoto, ki je namenjena investicijam, kar bo imelo za posledico, da bodo občine težko izvajale projekte, ki so sofinancirani z evropskimi sredstvi.

Postopek določanja povprečnine je ponižujoč, meni Šrot.

Na današnjem kongresu imajo na dnevnem redu le eno točko, in sicer izvolitev organov stranke. Izvolili bodo dva podpredsednika stranke, predsednika sveta stranke, člane pa bodo obvestili o pripravah na lokalne volitve.

Celjska županova lista, ki jo vodi Šrot, je na zadnjih lokalnih volitvah leta 2018 v 33-članskem celjskem mestnem svetu osvojila 11 mandatov. Šrot je pred štirimi leti prvič kandidiral z novo stranko Celjska županova lista, medtem ko je bil na vseh prejšnjih volitvah kandidat SLS iz katere je potem leta 2016 izstopil.

Celjska županova lista je demokratična stranka sredinske politične usmeritve, ki ima več kot 1000 članov. Njen temelj je evropska kulturna dediščina. Cilj stranke pa je skrb za svobodo in blaginjo ljudi in temelji na demokratičnih vrednotah.

Doslej sta kandidaturo za celjskega župana napovedala tudi direktor družbe Nepremičnine Celje Primož Brvar iz SD in neodvisni kandidat Matija Kovač.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje