Danes in jutri še dež in sneg, v začetku tedna verjetno nekoliko topleje

Slovenija 09. Dec 202311:13
Sneg in megla
Foto: PROFIMEDIA

Vremenoslovci tudi za danes ponoči in nedeljo zjutraj napovedujejo padavine, ki bodo nekaj snežink prinesle tudi ponekod po nižinah. Vendar snega ne bo veliko, saj bo na nebu kmalu zakraljeval dež, ki lahko krajevno prinese tudi poledico. V začetku tedna pa se bo marsikje nekoliko ogrelo.

Noč je ponekod prinesla nekaj novega snega, ki pa po nižinah ni bil izdatnejši. Danes nas sicer spremlja oblačno vreme, popoldne pa se bodo oblaki trgali in na nebu bo nekaj več jasnine. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija.

Vremenoslovci padavine napovedujejo tud danes ponoči in v nedeljo zjutraj, kar bi lahko prineslo novo pošiljko snega. Vendar sneženje tudi tokrat ne bo obilnejše, pravi dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Uroš Strajnar. Kot dodaja, bo v prvem delu noči ponekod po nižinah še lahko snežilo, vendar ga več kot centimeter ali dva ne bo zapadlo.

“Sneženje bo kmalu prešlo v dež, zaradi česar lahko krajevno nastane poledica,” je dejal vremenoslovec. Meja sneženja se bo namreč z nižin dvignila na 800 metrov nadmorske višine. Po Strajnarjevih besedah lahko ples snežink pričakujejo predvsem v osrednji in jugovzhodni Sloveniji.

V nedeljo dopoldne bodo padavine ponehale, najdlje bodo vztrajale na jugovzhodu države. Popoldne se bo delno zjasnilo, temperature pa bodo po večini nad lediščem.

Vendar jasnina in suho vreme ne bosta vztrajala dolgo. Že v ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala in ob jugozahodniku se bo marsikje nekoliko ogrelo. Prve dežne kaplje bo prinesel torek, ko bo občasno deževalo predvsem v zahodni Sloveniji. Padavine pa se bodo okrepile v noči na sredo in se razširile nad večji del države, napovedujejo vremenoslovci.