DVK: Na nekaterih voliščih bo uporaba zaščitnih mask nujna

Koronavirus 13. Okt 202214:12 1 komentar
Volitve
Žiga Živulovič jr./ Bobo

Državna volilna komisija je sprejela navodila in ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom med prihajajočimi predsedniškimi volitvami.

Državna volilna komisija (DVK) je sprejela navodila in ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom med predsedniškimi volitvami. Navodila so namenjena okrajnim volilnim komisijam v času izvedbe volitev, ukrepi pa članom volilnih odborov in volilcem, ki bodo zaradi izolacije glasovali na domu.

V skladu s strokovnimi izhodišči in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je na voliščih za člane volilnega odbora priporočljiva uporaba ustreznih zaščitnih mask. Če je volišče v zdravstvenem domu, domu za starejše, socialnovarstvenemu zavodu in podobno, je uporaba zaščitnih mask nujna.

Pri glasovanju na domu se morajo člani volilnega odbora, ko gre za volilce v izolaciji zaradi okužbe s koronavirusom, zaščititi z masko tipa FFP2 oziroma KN59 ali FFP3 in upoštevati tudi ostale zaščitne ukrepe (razkuževanje rok). Volilci pa morajo uporabljati vsaj kirurške maske tipa IIR, so sporočili z DVK.

Člani DVK so na seji obenem soglašali, da se izda akreditacija za opazovanje predsedniških volitev predstavnikom Nacionalne volilne komisije Republike Koreje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje