Evangeličanska cerkev z mnogimi aktivnostmi pomaga Ukrajincem

Slovenija 14. Apr 202212:51 0 komentarjev
evangeličanska cerkev primoža trubarja
Facebook/Hobi fotografija

Evangeličanska cerkev v Sloveniji že od začetka vojne v Ukrajini pomaga tej državi in njenim prebivalcem, ki so našli zatočišče v Pomurju. Na velikonočni ponedeljek bodo v Murski Soboti pripravili dobrodelni koncert, zbrani denar pa namenili integraciji ukrajinskih družin.

Aktivnosti Evangeličanske cerkve je danes predstavil škof Leon Novak in se zahvalil vsem vernikom, ki darujejo materialne dobrine in denar ter s tem omogočajo delovanje in pomoč Evangeličanske humanitarne organizacije Podpornica, ki deluje v sklopu njihove cerkve.

Podpornica je med drugim v zbirni center na Slovaškem dostavila zimska oblačila, cerkvena občina Gornji Slaveči je skupaj s soboško bolnišnico zbrala skoraj 400 kilogramov prehranskih in higienskih izdelkov ter jih dostavila v sirotišnico v Ukrajini. Skupaj s soboško policijsko upravo so hrano in higienske izdelke predali na vojnem območju, 75 otrok in mamic iz Ukrajine pa je na cvetno nedeljo obiskalo božjo službo na Gornjih Slavečih. Tam so jim z domačimi otroki pripravili dobrodošlico in otrokom primerno bogoslužje, ogledali so si Vulkanijo in grad na Goričkem.

V sredo pa je Podpornica ukrajinski organizaciji Srce za srce, ki je specializirana za zbiranje medicinskih izdelkov in zdravil, dostavila nekaj manj kot 500 paketov prve pomoči.

Ponedeljkov koncert bo ob 18. uri v Gledališču Park, nastopili bosta skupini Selah in Eben Ezer. Patricija Kisilak, ki ju vodi, je povedala, da skupini delujeta pod okriljem soboške Evangeličanske cerkvene občine in da se je njuna sestava z leti spreminjala, zdaj pa se bodo vsi zbrali in zaigrali skupaj na istem odru ter delo in pesmi, ki jih pojejo ob nedeljah, predstavili širši javnosti.

Velikonočni prazniki so čas, ko lahko razveselimo in povežemo ljudi ter jih spodbudimo k dobrodelnosti, z izkupičkom pa bodo podprli delavnice za otroke, druženja za matere ter organizacijo izletov in različnih taborov, da bi beguncem iz Ukrajine omogočili čim boljše počutje v regiji, je še dodala Kisilak.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!