Golob ob vložitvi kandidatne liste napoveduje zmago na volitvah

Slovenija 22. Mar 202217:27 > 17:35 0 komentarjev
Robret Golob
Žiga Živulović

Gibanje Svoboda je danes vložilo kandidatne liste za volitve v državni zbor. Prvak stranke Robert Golob je ob tem napovedal zmago na volitvah in dejal, da je s kandidati zadovoljen.

Gibanje Svoboda danes po volilnih enotah vlaga kandidatne liste za volitve v DZ. V ljubljanskih enotah 3 in 4 so jih vložili ob prisotnosti predsednika stranke Roberta Goloba, ki bo v teh enotah tudi kandidiral. Kandidatne liste so vložili s podporo več kot 2000 podpisov. Golob pravi, da je s kandidati zadovoljen in napoveduje zmago na volitvah.

Vse kandidatne liste so uravnotežene “tako po starosti, po različnih interesnih skupinah in pa po različnih ozadjih, od kje ljudje prihajajo”, je ob vložitvi dejal Golob. Prepričani so v zmago na volitvah, saj tudi na terenu čutijo podporo ljudi, vsak dan pa se jim po njegovih besedah javljajo novi simpatizerji, podporniki in strokovnjaki, ki želijo sodelovati pri obnovi države. “Velika podpora ljudi nas navdaja z upanjem in zaupanjem, da bomo ta projekt zmogli,” je dejal predsednik Gibanja Svoboda.

Golob meni, da bo obnova države potrebna zaradi zunanjih okoliščin, ki nam niso naklonjene. “Iz zdravstvene krize gremo v energetsko krizo, v ukrajinsko krizo itn., imamo tudi krizo demokracije v Sloveniji,” je naštel. V Gibanju Svoboda so prepričani, da je zdaj zadnja priložnost, da vse to obrnejo Sloveniji v prid. Golob verjame, da bodo z aktivacijo državljank in državljanov ter njihovega “spečega kapitala na bankah” ustvarjali novo vrednost “in na ta način tudi napolnili državno blagajno”, še dodaja.

Glede njegove kandidature v ljubljanskih enotah je Golob poudaril, da je pri tem odločilno vlogo igrala analitika, saj želijo doseči čim boljši rezultat. V Novi Gorici pa imajo po Golobovih besedah že močnega kandidata, nekdanjega župana Mateja Arčona. “Imamo en cilj in to je zmaga in temu podrejamo tudi to, kdo kje kandidira,” je dejal Golob. V istih ljubljanskih okrajih kot Golob kandidira tudi koordinator Levice Luka Mesec. Na vprašanje, kdo bo v tem “boju” zmagal, pa je Golob odgovoril: “A mislite, da dvomim sam vase? Nikoli nisem dvomil sam vase, zagotovo bo slavilo Gibanje Svoboda.”

Na vprašanja o sobotni udeležbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića na kongresu Gibanja Svoboda je Golob poudaril, da so ga povabili kot župana občine, v kateri se je odvijal kongres, ne kot politika. Dejal je tudi, da je vesel podpore kateregakoli državljana in državljanke, sploh če je ta javna, kar se mu zdi pošteno. “Ne pa da to počne iz ozadja in potem eventualno poskuša celo izstaviti kakšen račun po volitvah. Take podpore niti ne želimo in jo tudi zavračamo,” je poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!