Golob zadovoljen, da je prevladal razum “celo med zdravniki”

Slovenija 10. Jan 202318:01 13 komentarjev

Na Trgu republike se je ob 17. uri začel protestni shod pacientov, ki ga je organizirala iniciativa Glas ljudstva, shoda pa se je udeležil tudi predsednik vlade Robert Golob. Sam je sicer že včeraj poudaril, da današnja velika stavka pacientov po njegovem mnenju sploh ni stavka, udeležil pa se je je, ker v njej vidi iskanje najširšega družbenega konsenza o spremembah, ki so nujne.

“Ne poznam vsebine dogovora, sem pa zadovoljen, da je razum prevladal celo pri zdravnikih,” je predsednik vlade Robert Golob na kratko komentiral informacijo, da za sredo napovedane enodnevne opozorilne stavke zdravnikov ne bo. Ministrstvo za zdravje in zdravniški sindikat Fides sta namreč danes parafirala sporazum, glavni stavkovni odpor Fidesa ga je potrdil in podpisal, predvidoma v četrtek pa ga bo potrdila še vladna stran.

Preberite še: Na shodu pacienti na robu joka: Povejte nam, kaj naj storimo?

Na vprašanje novinarja Mihe Orešnika, na kakšno časovnico računa pri sodnikih – tudi s sodniki so se namreč predstavniki vlade pogovarjali o odpravi plačnih nesorazmerij – pa je Golob odvrnil, da bodo to vprašanje obravnavali kasneje. “Glede na sestanek na sodnem svetu pa bo zelo dober sestanek,” je še napovedal premier.

Le dobro uro kasneje pa je predsednik vlade na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva napovedal, da bodo pravosodni funkcionarji že januarja prejeli dodatek v nominalni višini 600 evrov.

Preberite še: “Pravosodnim funkcionarjem dodatek v nominalni višini 600 evrov bruto”

Ob 17. uri se je na Trgu republike v Ljubljani začela velika stavka pacientov, ki jo organizira iniciativa Glas ljudstva, stavkovne aktivnosti pa bodo potekale tudi po številnih drugih krajih po Sloveniji. Iniciativa Glas ljudstva je pred dnevi ministrstvu za zdravje predala stavkovne zahteve bolnikov, včeraj pa so stavkovne zahteve predali tudi koalicijskim poslancem.

Žiga Živulovič jr./BOBO
Žiga Živulovič jr./BOBO
Žiga Živulovič jr./BOBO
Žiga Živulovič jr./BOBO
n1
Žiga Živulovič jr./BOBO
Žiga Živulovič jr./BOBO
n1
n1
Žiga Živulovič jr./BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje