Informacije N1: pri preiskavi grozilnih pisem je bila odločilna primerjava DNK

Slovenija 03. Feb 202217:21 > 17:54 0 komentarjev
Grožnje
Siol.net

Po neuradnih informacijah N1 je policija s primerjavo DNK potrdila sum, da je Teodor Goznikar poslal grozilna pisma več politikom. Prvotni sum se je po naših informacijah pojavil, ker se je Goznikar na dan, ko so bile pošiljke poslane, dlje časa zadrževal pred poštnim nabiralnikom, kjer so bile odložene. Take osebe naj bi bile še tri, vendar naj bi policisti po razgovorih in preverjanju DNK kot osumljenca identificirali Goznikarja.

Po naših neuradnih informacijah je policija s primerjavo DNK identificirala Teodorja Goznikarja kot osumljenca v preiskavi grozilnih pisem, ki so jih prejeli vidni predstavniki koalicije in njeni vidni podporniki.

Osumljen, da je poslal oba paketa

Policija je tako danes kot včeraj v odgovorih na novinarska vprašanja zapisala samo, da intenzivna kriminalistična preiskava še poteka. Vendar je generalni direktor policije Anton Olaj na seji vlade pojasnil, da bo v prihodnjih dneh preiskava ustrezno končana in predstavljena javnosti, je povedal minister za obrambo Matej Tonin. Poslanec LMŠ Rudi Medved je danes dejal, da so bile po neuradnih informacijah v tem postopku predvidene skorajšnje hišne preiskave. 

Po naših neuradnih informacijah policija sumi, da je Goznikar poslal oba paketa grozilnih pisem, tako tistega z oktobra lani kot januarskega.

Teodor Goznikar
Borut Živulović/BOBO

Neprepričljiva pojasnila in ujemanje DNK

Zanj so policisti se v tem postopku začeli zanimati zato, ker se je na dan, ko je bil eden od paketov pošiljk poslan, dlje časa zadrževal pred poštnim nabiralnikom, v katerega so bile pošiljke odložene, smo izvedeli neuradno. Pri tem naj bi ga posnele varnostne kamere.

Varnostne kamere naj bi sicer tisti dan posnele še tri osebe, ki so bile dlje časa pred tem nabiralnikom. Vendar naj bi te tri osebe na pogovorih s policisti ponudile prepričljiva pojasnila za svoje ravnanje. Goznikarjevi odgovori pa po naših neuradnih informacijah policistov niso prepričali. Potem se je po naših neuradnih informacijah izkazalo, da se njegova DNK ujema z DNK, ki so jo našli na nekaterih pošiljkah.

Goznikar je danes za Večer zatrdil, da ni poslal grozilnih pisem. “Nikakor ni res, da bi imel karkoli s pošiljanjem pisemskih pošiljk z naboji in grozljivo vsebino predsedniku vlade Janezu Janši in ostalim,” je dejal. Kot je pojasnil, ga je policija res zaslišala v zvezi s tem in vzela njegov DNK. Bil naj bi eden od sedmih osumljencev v tej zadevi, je dodal. Vendar se je, kot pravi, na seznamu osumljenih znašel samo zato, ker ga je varnostna kamera posnela, kako na Trojanah kupuje krofe.

Informacijo, da naj bi Goznikar pošiljal grozilna pisma, je včeraj prvi objavil spletni portal Siol. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je nato prek Twitterja čestital policistom.

Iz stranke SNS so danes sporočili, da Goznikar od včeraj ni več član njihove stranke. Dodali so, da so nad informacijami šokirani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!