Janša: Bilo bi prav, da se otroke Roberta Goloba, in vse druge, pusti pri miru

Slovenija 28. Jun 202210:07 > 10:13 10 komentarjev
Robert Golob, Janez Janša
PROFIMEDIA

Na vprašanja o družini, ki je premierja Roberta Goloba nedavno spremljala na poti v Bruselj, se je danes na Twitterju odzval tudi nekdanji premier Janez Janša. Menil je, da bi bilo "prav in spodobno", da se javnost ne vpleta v družinske člane Goloba, pa tudi drugih politikov.

Nedavno je premierja Roberta Goloba na poti v Bruselj spremljal del družine. To je sprožilo vprašanja, na katera se je odzval premier, danes pa tudi nekdanji predsednik vlade Janez Janša. “Bilo bi prav in spodobno, da se otroke Roberta Goloba (in tudi vse druge), pusti pri miru,” je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Na vprašanja o družini, ki je Goloba spremljala v Bruslju, so se že v nedeljo odzvali na vladi. “Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane,” je vlada sporočila prek uradnega profila na Twitterju. Kot so dodali, se vsi stroški družinskih članov, “od nastanitve do letalskih vozovnic, vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam”.

Kot smo že pisali, je premier Golob po včerajšnjem srečanju s predstavniki nevladnih organizacij dejal, da se mu “zdi popolnoma normalno, in to ni normalno samo v Sloveniji, ampak v celem svetu, da se o zasebnem življenju odloča človek sam”. Po navedbah STA je pojasnil, da je naredil ob odločitvi za vstop v politiko zelo jasno razmejitev med zasebnim in službenim življenjem. Ob tem je dodal, da mu je “popolnoma jasno”, da mora stroške poravnati sam. “Mogoče je to stvar tudi tega, kdo pride v politiko in s kakšnimi nameni, ampak jaz teh težav nimam in natančno vem, s katerim namenom sem v politiko prišel, in enako vem, s katerim namenom vozim svojo družino kamorkoli grem,” je navedel.

Dodal je še, da je počel enako tudi kot predsednik uprave Gen-I: “Še huje, takrat sem si svoj urnik tako prilagodil, da nisem šel nikamor, poudarjam, nikamor brez družine, ker sem bil jaz gospodar svojega urnika. Zdaj se moram prilagajati urniku in se tudi družina prilagaja mojemu urniku, in to je vsa razlika,” je opisal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje