Jenull policiji prijavil tvit Purgarja

Slovenija 24. Avg 202119:26 > 19:29 0 komentarjev
Jaša Jenull
Srdjan Živulovič/Bobo

Vidni član petkovega protestnega gibanja Jaša Jenull je policiji prijavil tvit predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja, v katerem je ta objavil fotografijo izpred Jenullovega doma in pripisal: "Narod povejte, končam jaz to po hitrem postopku?". Gre za povsem direktno grožnjo, menijo v Protestni ljudski skupščini.

Urban Purgar, sicer tudi odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencije, je tvit objavil minulo soboto, v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob robu petkovih protivladnih protestov, pa so v ponedeljkovem sporočilu za javnost zapisali še, da ne gre za prvo grožnjo oziroma napad, saj da je Purgar že po protestu 25. junija Jašo Jenulla pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem. Jenull je takratni napad in tudi tokratne grožnje prijavil policiji, so sporočili.

Tvit
Protestna ljudska skupščina

Podčrtali so še, da je društvo, ki ga vodi Purgar, od ministrstva za kulturo pod vodstvom ministra za kulturo Vaska Simonitija dobilo status organizacije v javnem interesu. Na Policijski upravi Ljubljana prejema prijave ali kako jo obravnavajo, niso mogli pojasniti zaradi varstva osebnih podatkov.

Purgar, sicer tudi pripadnik t. i. rumenih jopičev, pa je že v ponedeljek prek Twitterja policiji “pred kakšno nesmiselno kazensko ovadbo” sporočil svoj pogled, in med drugim zapisal, da “levi z ljudskimi skupščinami rušijo ustavno ureditev Slovenije, mi ne”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!