Kakšno bo vreme danes in jutri?

Slovenija 05. Mar 202201:00 0 komentarjev
narava, drevesa, hribi, vreme, oblak, gore
Ziga Zivulovic jr./BOBO

Danes bo na zahodu precej jasno, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno, še bo možna kakšna kratkotrajna ploha.

Zjutraj bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Goriškem in ob morju od 0 do 2 stopinj Celzije. Čez dan bo na zahodu precej jasno, drugod pa bo zmerno do pretežno oblačno, še bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, tudi na zahodu se bo oblačnost povečala. V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo suho in razmeroma hladno vreme. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo v ponedeljek oslabela, še napovedujejo na Arsu.

Kakšno bo vreme od 8. do 13. marca?

Naši kraji bodo na obrobju anticiklona, ki bo severneje in območja nizkega zračnega tlaka, ki bo nad vzhodnim Sredozemljem. Ob severovzhodnem vetru bo dotekala hladna, polarna zračna masa. Ob koncu obdobja se bo anticiklon nad severovzhodno Evropo še okrepil, nad zahodno Evropo bo ciklonsko območje, ki se bo najverjetneje razširilo tudi v zahodno Sredozemlje.

V torek in sredo bo prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme, več jasnine bo na Primorskem. Predvsem v vzhodnem delu Slovenije bo lahko občasno rahlo naletaval sneg. Količine padavin bodo majhne. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Hladno bo. Jutranje temperature bodo po nižinah od -5 do 0, najvišje dnevne okoli 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. Od četrtka najprej se verjetnost za padavine nekoliko poveča.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!