Kakšno bo vreme konec tedna?

Slovenija 03. Dec 202101:00 0 komentarjev
Sneg na Soriški planini
BOBO

V petek in soboto bo večinoma suho. Že v nedeljo pa lahko bo ponekod v notranjosti države pričakujejo novo pošiljko snega.

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severozahoda počasi jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod na severu in vzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V nedeljo ponekod nova pošiljka snega

V soboto bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo najprej pooblačilo na Primorskem, zvečer pa tudi drugod. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo. V ponedeljek kaže na suho vreme, na Primorskem bo pihala burja.

Kakšno bo vreme od 6. do 11. decembra?

V ponedeljek bomo še v območju nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se bo pomaknila južneje nad Sredozemlje in južni Balkan. V torek se bo nad severni Balkan in vzhodno Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v sredo oslabelo. Na zahodno Evropo in Britanskim otočjem se bo nahajalo globoko ciklonsko območje. Verjetno bo ob koncu tedna nastal ciklon tudi nad severnim Sredozemljem.

V ponedeljek in torek kaže na suho in hladno vreme. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo del dneva megla ali nizka oblačnost, drugje pa bo deloma jasno. Zjutraj bo temperatura večinoma med -5 in 0 stopinj Celzijami, na Primorskem ob burji okoli 5 stopinj Celzija. Dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. V sredo bomo najverjetneje znova prešli pod jugozahodni tok. Od jugozahoda se bo čez dan pooblačilo, predvsem popoldne so možne tudi manjše padavine. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine poveča. Najverjetneje bo tudi nekoliko topleje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!